Aš ir vėl grįžtu pas jus su bene labiausiai skaitomais (tikiuosi ir gaminamais) patiekalais – vieno puodo receptais. Kas gali būti paprastesnio, nei sudėti visus ingredientus į karščiui atsparią keptuvę (ar kokį kitą kepimo indą) ir pašauti viską į orkaitę? Žavu pamatyti, kaip karštis iš krūvos ingredientų padaro nuostabų vakarienės patiekalą. Nei rankų terliotis, nei paskui kalno indų plauti. 

Šis patiekalas – kažkas per vidurį tarp keptos ir troškintos vištienos, nes po blauzdelėmis supylus gerą stiklinaitę balto vyno, o ant blauzdelių užtepus Dijon garstyčių bei grietinės, viščiukas kartu ir troškinsis, ir keps, tad gauisite minkštą, sultingą paukštienos patiekalą ir dar bonusą- nuostabų padažą!  Beliks tik sugalvoti su kuo jį patiekti – gal su rieke traškios bagetės, o gal su bulvių koše (kad padažą būtų kuo sudažyti), o gal su garuose virtomis daržovėmis?

Chicken tights
Vištienos blauzdelės keptos su garstyčiomis, vynu ir grietine
Print Recipe
Vištienos blauzdelės garstyčių, grietinės ir vyno padaže
Vienos keptuvės patiekalas, gaminamas orkaitėje
Course Main Dish
Virtuvė Lietuvos
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Main Dish
Virtuvė Lietuvos
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Į orkaitėje kepti skirtą indą sudėkite vištienos blauzdeles odelėmis į viršų taip, kad jos užpildytų visą indo plotą, neliktų daug vietos aplink (aš naudojau špižinę keptuvę). Mažame indelyje sumaišykite garstyčias su aliejumi ir šia mase aptepkite kiekvieną blauzdelę bei pabarstykite pipirais (druskos dėti jau nereikia, pakaks sūrumo tiek, kiek yra garstyčiose). Grietinę sumaišykite su česnakais ir šaukštais sudėkite šį mišinį ant vištienos (nesistenkite kaip nors gražiai ar tolygiai, nes visvien grietinė ištirps kepant). Baltą vyną sumaišykite su cukrumi ir apie 100ml supilkite į tarpus tarp vištienos. Pašaukite į orkaitę (niekuo uždengti nereikia).
  2. Po 20 minučių supilkite į kepimo indą likusį vyną ir kepkite dar 20 minučių, arba kol odelės bus gerai apskrudę ir mėsa minkšta. Išimkite vištienos gabalėlius į serviravimo indą, uždenkite jį aliuminio folija, kad mėsa neatšaltų. Skystį, kuris liko kepimo inde, supilkite į nedidelį puodą ir užkaiskite. Pavirinkite apie 2-3 minutes, arba kol jis pradės tirštėti. Suberkite petražoles, įspauskite truputį citrinos sulčių, sudėkite sviestą ir nuolat maišykite, kol sviestas ištirps. Paragaukite, ar padažui netrūksta druskos, pipirų, saldumo. Padažą supilkite ant vištienos gabalėlių ir patiekite.
Pastabos
Recepto šaltinis Diana Henry, From the Oven to the Table (mano pakoreguotas)

Komentarų apie "Vištienos blauzdelės su garstyčiomis ir grietine vienoje keptuvėje": 2

  1. Nida:

    Dalia, čia tai geras, net Osle kvapai iš šio blog’o skleidžiasi!! Koks man geras jausmas, kad jūs žinotumėt:)) Ypač kai skaitau šį jūsų komentarą būdama…. Pietų Afrikoje:)) Praktiškai priešingame Oslui gaublio taške:) Bet kuriuo atveju, jūs Osle dalinatės kvapais ir skoniais, o aš Johanesburge netveriu džiaugsmu! Ačiū, kad parašėt:)

  2. Dalia:

    Miela Nida!
    Dėkoju už ši puiku receptą 🙏🏻 Gaminau ši patiekalą šiandien mūsų kontoros darbuotojams. Nuostabus kvapas pasklido ne tik kontoroje bet ir visame Osle 😋 o mano kolegos pavieniui ir grupėmis ėjo pas mane i virtuve dėkoti už nuostabu maistą 🤩
    Ši receptą naudosiu dar ne karta ir ne aš viena 😊

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *