Vištienos blauzdelės garstyčių, grietinės ir vyno padaže
Vienos keptuvės patiekalas, gaminamas orkaitėje
Porcijos
4porc
Porcijos
4porc
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Į orkaitėje kepti skirtą indą sudėkite vištienos blauzdeles odelėmis į viršų taip, kad jos užpildytų visą indo plotą, neliktų daug vietos aplink (aš naudojau špižinę keptuvę). Mažame indelyje sumaišykite garstyčias su aliejumi ir šia mase aptepkite kiekvieną blauzdelę bei pabarstykite pipirais (druskos dėti jau nereikia, pakaks sūrumo tiek, kiek yra garstyčiose). Grietinę sumaišykite su česnakais ir šaukštais sudėkite šį mišinį ant vištienos (nesistenkite kaip nors gražiai ar tolygiai, nes visvien grietinė ištirps kepant). Baltą vyną sumaišykite su cukrumi ir apie 100ml supilkite į tarpus tarp vištienos. Pašaukite į orkaitę (niekuo uždengti nereikia).
  2. Po 20 minučių supilkite į kepimo indą likusį vyną ir kepkite dar 20 minučių, arba kol odelės bus gerai apskrudę ir mėsa minkšta. Išimkite vištienos gabalėlius į serviravimo indą, uždenkite jį aliuminio folija, kad mėsa neatšaltų. Skystį, kuris liko kepimo inde, supilkite į nedidelį puodą ir užkaiskite. Pavirinkite apie 2-3 minutes, arba kol jis pradės tirštėti. Suberkite petražoles, įspauskite truputį citrinos sulčių, sudėkite sviestą ir nuolat maišykite, kol sviestas ištirps. Paragaukite, ar padažui netrūksta druskos, pipirų, saldumo. Padažą supilkite ant vištienos gabalėlių ir patiekite.
Pastabos
Recepto šaltinis Diana Henry, From the Oven to the Table (mano pakoreguotas)