Aš net nemėginsiu prieštarauti teiginiui, kad lietuviai geriausiai išmano ką veikti su burokėliais 🙂 Juk vien ko vertas obuolių sultyse marinuotų burokėlių stiklainėlis kokį šaltą žiemos vakarą… O kur mūsų barščiai, salotos ir mišrainės, ir visa plejada kitų skaisčiai raudona burokėlių spalva nudažytų patiekalų?… 

Bet burokėlius, žinokit, labai myli ir australai! Čia visus metus šių daržovių sezonas, visada galima nusipirkti ir jaunesnių, ir labiau subrendusių burokėlių, todėl burokėlių lapų (mano šeiomoje jie vadinami kamblukais, čia matyt iš Marijampolės dialekto :)) sriubą aš čia galiu virti ne tik ankstyvą vasarą, kaip Lietuvoje, bet kada tik užsimanau:) Dar Australijoje gausu įvairių spalvų ir dydžių burokėlių, tad jie nuostabiai atrodo lėkštėje. 

Tačiau šiam pagardui nereikia nei labai jaunų, nei kokios nors ypatingos rūšies burokėlių. Jis gaminamas su imbierais, obuoliais ir švelniu actu, ir ypač tinka su pikantiškais rikotos blyneliais ir rūkyta žuvimi. Tokio pagardo pasigaminti galima bet kada, nebūtinai tada, kai burokėliai jauni, nes juk šios daržovės kuo geriausiai stovi ilgus žiemos mėnesius vėsiuose rūsiuose. Bet jei nuėmėt derlių ir reikia sunaudoti jūsų gražuolius burokus, tai mielai prašom – puikus būdas pasirūpinti skaniu pagardu, kuris tiks ir su kitais mėsiškais bei vegetariškais užkandžiais. 

Beetroot relish
Burokėlių pagardas – puikus priedas prie vegetariškų ir mėsiškų patiekalų
Print Recipe
Burokėlių pagardas su imbierais ir obuoliais
Pasigaminkite šio burokėlių pagardo ir džiaugsitės valgydami su grilio patiekalais, sumuštiniais, burgeriais, mėsa, sūriais ir vegetariškais paplotėliais!
Beetroot relish
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis burokėliai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 45 min
Porcijos
litras
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis burokėliai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 45 min
Porcijos
litras
Ingredientai
Beetroot relish
Procesas
  1. Sudėkite visus ingredientus į puodą ir užvirinkite. Uždenkite dangčiu ir virkite apie 30 minučių, tada atidenkite ir dar virkite apie 10-15 min., kol skystis beveik visas išgaruos. Paragaukite, ar netrūksta druskos, cukraus. Dar karštus burokėlius sudėkite į švariai išplautus ir verdančiu vandeniu perlietus stiklainėlius, sandariai užsukite ir palaukę kol pilnai atvės laikykite šaldytuve.
Pastabos
Recepto šaltinis- It's a veg world after all

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *