Jei jums patiko mano japoniškos moliūgų latės bandelės, tai šios taip pat patiks 🙂 Po teisybei, nuo jų ir turėjau pradėti, skelbdama moliūginių kepinių receptus, bet ir pati pirmiausia iškepiau tas saldžiąsias, ir tik vėliau šias, be priedų. 

Moliūgų formos kepiniai – tikrai ne naujiena tiems, kurie seka socialinių tinklų naujienas 🙂 Žmonės tokios formos iškepa net sour dough duoną:) Aš seniai kėsinausi kepti mini duonos „moliūgėlius”, bet matyt turėjo ateiti tam laikas ir proga. Progų rudenį moliūginiams kepiniams net nereikia labai ieškoti, parsineši iš turgaus pusę moliūgo ir kaskart atsidarius šaldytuvą gundo jis kokiam naujam patiekalui pagaminti 🙂 O kadangi tos saldžiosios moliūgų latte bandelės buvo tokio skanumo, kad pernelyg greitai jų neliko, tai buvo puiki proga tešlą užminkyti iš naujo ir šiek tiek pasižaisti narpliojant virveles, kad išgaučiau tą gražiąją bandelių formą. Pagalvojau, jog kai kitąkart svečiams rezidencijoje serviruosiu, pvz., moliūgų sriubą, būtinai iškepsiu ir štai tokias bandeles. Australijoje visada labai didelį įspūdį svečiams palieka namuose kepta duona (na jie čia išpaikinti gerų kepyklėlių, tad nedaug kas namuose terliojasi, tiesiog nusiperka ryte šviežutėlių duonos gaminių ir tiek…). O tokia bandelių forma tikrai nepaliks jokio svečio abejingu, net to, kuris įpratęs prie naminių kepinių 🙂

Suformuoti moliūgo formos bandeles nėra sunku, tik nepamirškit patepti virvelių aliejumi, kad jos nesuliptų su tešla. Ir nesuspauskite rišdami tešlos rutuliukų – pakaks, kad mielinė tešla plėsis kildama ir tiek, kiek reikės, virvelės įsispraus į vidų, sukurdamos mini moliūgo formą 🙂 

Pieniškos moliūgų bandelės
Pieniškos moliūgų bandelės
Moliūgo formą išgausite apsukę bandelę virtuvine virvele
Taip supančiotas bandeles palikite paaugti
Minkštos pieniškos moliūgų bandelės – skanumynas pusryčiams ar prie trintos moliūgų sriubos
Minkštos ir purios bandelės pačios skaniausios dar šiltos
Print Recipe
Pieniškos moliūgų bandelės
Minkštos it pūkas bandelės žaismingos mini moliūgų formos. Kad gyvenimas būtų įdomesnis ir... skanesnis 🙂
Virtuvė Japonijos
Raktažodis kepiniai, moliūgai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 2 val
Porcijos
vnt
Ingredientai
Įmaišui (tangzhong)
Tešlai
Virtuvė Japonijos
Raktažodis kepiniai, moliūgai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 2 val
Porcijos
vnt
Ingredientai
Įmaišui (tangzhong)
Tešlai
Procesas
  1. Pradėkite nuo įmaišo (tangzhong): mažame puode sumaišykite miltus ir pieną bei vandenį. Puodą užkaiskite ant mažos ugnies, vis pamaišydami. Kai skystis užvirs, maišykite intensyviai, kol masė sutirštės, tačiau nesukietės, liks elastinga ir tąsi. Sudėkite įmaišą į dubenėlį, uždenkite maistine plėvele taip, kad ji liestų įmaišo paviršių ir palikite pilnai atvėsti iki kambario temperatūros (gausite ½ stiklinės įmaišo).
  2. Kol įmaišas vėsta, į mažą dubenėlį supilkite pieną, suberkite cukrų ir mieles, išmaišykite ir palikite pastovėti apie 10 minučių, arba kol pienas suputos.
  3. Kombaino inde sumaišykite miltus ir druską. Vidutinio dydžio dubenėlyje sumaišykite moliūgo tyrę, suplaktą kiaušinį, atvėsusį įmaišalą ir suputojusį pieną su mielėmis. Šią masę supilkite į indą su miltais ir kablio įrankiu pradėkite vidutinėmis apsukomis minkyti tešlą. Kai ingredientai susijungs, dalimis dėkite sviestą ir toliau nuolat minkykite. Reikės minkyti mažiausiai 15 minučių (aš minkiau apie 25), tešla turi būti ypač minkšta, drėgna ir elastinga, turi beveik nelipti prie indo sienelių. Patikrinti ar tešla jau tinkama, tereikia paimti gabalėlį tešlos ir pirštais patempti - ji turi neplyšti. Jei matote, kad tešla pernelyg lipni įberkite truputį miltų (nepersistenkite, antraip bandelės bus kietos). Suformuokite iš tešlos rutulį, uždenkite dubenį su tešla maistine plėvele ir palikite apie valandą laiko šiltoje vietoje, arba kol tešlos tūris padvigubės. Galite taip paruoštą tešlą iškart padėti į šaldytuvą nakčiai, uždengę indą maistine plėvele, kad nedžiūtų, taip bandeles galėsite išsikepti ryte.
  4. Darbastalį pabarstykite miltais, tešlą padalinkite į 12 vienodų dalių (gausis apie 61-65g porcijos). Atkirpkite 12 vienodo ilgio maistinės virvelės gabalėlių, kad jų užtektų bandelei apjuosti 3 kartus. Juosteles suvilgykite aliejuje. Klokite vieną juostelę ant darbastalio, iš tešlos suformuokite rutuliuką ir dėkite šį rutuliuką ant juostelės centro. Apjuoskite juostelę aplink tešlą (nespauskite), perkryžiuokite juostelės galus, tada ir vėl perjuoskite bandelę kita puse, perkryžiuodami priešingoje bandelės pusėje. Taip apjuoskite bandelę tris kartus (kaip matote nuotraukoje), virvelės galus suriškite, o galiukus nukirpkite. Sudėliokite taip paruoštas bandeles į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi ir palikite pakilti šiltoje namų vietoje apie 30-60 min.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pakilusias bandeles patepkite pienu (arba grietinėle) ir pašaukite kepti. Bandelės iškeps per maždaug 20 minučių vidurinėje orkaitės dalyje. Kol bandelės dar šiltos, nukirpkite siūlus, kurie bus "įkepę" į bandelių vidų. Į kiekvienos centrą įsprauskite po migdolo riešutą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *