Keptų morkų užkandis su čermula ir kuskusu

Kepintų morkų užkandis su čermula ir kuskusu

Tai bene mano mėgstamiausias morkų paruošimo būdas! Beje, lygiai taip galima ruošti ir kitas daržoves – burokėlius, bulves, baklažanus, pastarnokus, moliūgus, cukinijas… Čermula padažas suteiks keptoms daržovėms skonio gaivumo. Tai gali būti garnyras prie mėsiškų ar žuvies patiekalų arba atskiras vegetariškas valgis (patiekite jį su feta arba ožkos sūriu, į kuskusą galite įmaišyti avinžirnių!)

Bulvių ir porų gratinas

Porų ir bulvių gratinas

Tai dviejų tradicinių prancūziškosios virtuvės patiekalų – boulangere ir fondant – mišinys, kuriame scena atiduodama šakninių daržovių spindesiui. Lengviausia bulves labai plonai supjaustyti naudojantis mandolina. Šiam patiekalui prireiks 30cm skersmens ketaus keptuvės