Print Recipe
Indiškas dhal su kalafiorais
Maistingas, aromatingas žaliųjų lęšių troškinys su pakepintais kalafiorais
Course Main Dish
Virtuvė Indijos
Raktažodis lęšiai, kalafioras
Pasiruošimas 20 min
Laikas 50 min
Pasyvus laikas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Lęšių troškiniui
Kalafiorams
Course Main Dish
Virtuvė Indijos
Raktažodis lęšiai, kalafioras
Pasiruošimas 20 min
Laikas 50 min
Pasyvus laikas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Lęšių troškiniui
Kalafiorams
Procesas
  1. Užkaiskite puode 2 litrus vandens. Kai užvirs, suberkite išmirkytus lęšius. Virkite 2 minutes (nugriebkit nuo viršaus visus nešvarumus ir putas, jei tokių pamatytumėt). Nukoškite ir atidėkite į šalį.
  2. Į mažą blenderio indą sudėkite imbierus, čili ir pomidorus, ir suplakite viską iki vientisos masės. Tame pačiame puode, kuriame virėt lęšius, ištirpinkite ghee ir apkepinite svogūnus kartu su česnakais (apie 3 min, arba kol pradės švelniai tamsėti). Suberkite garstyčių sėklas ir ciberžoles, maišydami pakepinkite dar minutę. Supilkite pomidorų ir čili tyrę, maišydami pakepinkite dar apie 1-2 minutes, tada suberkite lęšius, sumažinkite ugnį ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 40-50 min., arba kol lęšiai taps visiškai minkšti, kartkartėmis pamaišydami. Jei matote, kad masė pernelyg sausa, įpilkite verdančio vandens. Pabaigoje įberkite druskos, įspauskite truputį šviežių citrinų sulčių, tirštumą pareguliuokite verdančiu vandeniu.
  3. Kol lęšiai troškinasi, paruoškite kalafiorus: keptuvėje ištirpinkite ghee, suberkite garstyčių sėklas ir pakepinkite apie 30s, arba kol sėklos ims spragsėti. Suberkite svogūnus, česnakus ir čili, pakepinkite porą minučių kol suminkštės. Suberkite kalafioro žiedus ir kepinkite maišydami apie 8 min., arba kol apskrus. Pabarstykite druska, kalendrų sėklomis, masala prieskoniais pagal skonį.
  4. Patiekite dhal gilesnėse lėkštėse - ant dugno sudėkite lęšių troškinį, ant viršaus - kalafiorus, pabarstykite apkepintais kario lapeliais ir/arba kalendromis. Patiekite šiltą arba kambario temperatūros, su indiška duona, arba ryžiais arba kaip garnyrą prie mėsiškų/žuvies patiekalų.
Pastabos
Recepto šaltinis - Christine Manfield's Indian Cooking Class

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *