Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 5 min |
Pasyvus laikas | 3 dienos |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- ½ laimo (supjaustyto skiltelėmis)
- ½ šaukštelio rudojo ckraus
- saujelė šviežių mėtų lapelių
- 1 šaukštas pandan sirupo
- 40 ml romo (baltojo)
- gazuoto vandens
- smulkintų ledukų
Pandan sirupui
- 2 pandan lapai (sukarpyti)
- 75 g cukraus
- 250 ml vandens
Ingredientai
Pandan sirupui
|
|
Procesas
- Pasigaminkite sirupą: į nedidelį puodą sudėkite pandano lapus, cukrų, supilkite vandenį. Užvirinkite, maišykite kol cukrus ištirps. Virinkite apie 5 min, arba kol nugaruos apie ⅓ skysčio. Supilkite viską (kartu su lapais) į iškaitintą stiklainį ir uždenkite. Palikite sirupą atvėsti ir įsigerti pandano skoniu. Po maždaug 3 dienų nukoškite, supilkite sirupą į švarų buteliuką ar stiklainėlį, laikykite šaldytuve.
- Į kokteilio stiklinę sudėkite laimus ir suberkite cukrų. Kočėlo kotu grūskite laimus su cukrumi kol išspausite visas sultis ir cukrus ištirps. Sudėkite mėtų lapelius ir toliau pagrūskite. Įpilkite 1 šaukštą pandan sirupo, romo, išmaišykite. Įberkite smulkintų ledukų ir įpilkite gazuoto vandens. Patiekite su pandan lapu pasimaišyti.
Sveiki, Justinai. Naudojau San Pelegrino gazuotą vandenį.
Laba,
Labai puikus, bet man dar įdomu kokį jūs gazuotą vandenį naudojate?