Print Recipe
Indiški vištienos kukuliukai kofta korma
Jaukus indiškas patiekalas visai šeimai
Course Main Dish
Virtuvė Indijos
Pasiruošimas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Padažui
Kukuliukams
Course Main Dish
Virtuvė Indijos
Pasiruošimas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Padažui
Kukuliukams
Procesas
  1. Pirmiausia pasigaminkite kukuliukus (juos galite pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, uždengę plėvele) - sumaišykite visus išvardintus ingredientus gana intensyviai. Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius (apie 1 šaukšto tūrio) rutuliukus, sudėkite juos į skardelę, išklotą pergamentiniu popieriumi ir padėkite į šaldytuvą kol prireiks.
  2. Didesniame puode (pvz ketaus troškintuve) įkaitinkite ghee, suberkite garstyčių grūdelis ir kepinkite kol grūdeliai ims spragsėti. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir maišydami kepinkite apie 3-4 minutes, arba kol suminkštės. Suberkite čili dribsnius ir toliau kepinkite svogūnus maišydami, kol pradės ruduoti. Sudėkite tarkuotus imbierus ir česnakus, pakepinkite dar trumpai, kol pasklis aromatas, tada suberkite ciberžoles ir kalendras, supilkite jogurtą. Vėl maišydami kelias minutes pakepinkite. Supilkite grietinėlę, vandenį, įberkite druskos, užvirinkite. Sumažinkite kaitrą ir virkite padažą atidengtame puode 10 minučių. Suberkite migdolų miltus, išmaišykite ir pakaitinkite apie 2-3 minutes, kol padažas sutirštės. Jei padažas pernelyg tirštas, įpilkite dar šlakelį vandens (tačiau nepadauginkite)
  3. Atsargiai įdėkite į padažą kukuliukus, stenkitės, kad jie visi panirtų į tirštą padažą. Uždenkite puodo dangtį ir troškinkite apie 15 minučių. Praėjus pusei laiko kukuliukus apverskite, tuos, kurie išorėje, panardinkite į padažą, kad visi tolygiai išsitroškintų. Patiekite pabrastę skrudintais migdolais, su ryžiais (ir/ar indiška duona) ir mėgstamais čatniais.
Pastabos

Recepto šaltinis - C. Manfield's Indian Cooking Class

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *