Gera tiršta maistinga sriuba yra viskas, ko reikia žvarbią dieną… Arba tokią, kai liūdna, kai nepasisekė, kai šalta, kai nemiela, kai sunku… Lėkštė sriubos mane dažnai sugeba pastatyti ant kojų, kai pritrūkstu energijos, nekaip jaučiuosi ar tik esu alkana.
Mano namuose verdamos sriubos (su labai retom išimtim) visada būna tirštos ir sočios, kai kurios labiau primena troškinius 🙂 Aš nepatingiu iš anksto išsivirti sultinio, kad vėliau, savaitės bėgyje jį panaudočiau tai vienai, tai kitai sriubai virti. Su tuo sultiniu juk tiek nedaug darbo – sumetei viską į puodą, ir pabudėt reikia tik kol skystis užverda, kad išžvejotum susikaupusias putas, kad sultinys būtų skaidrus. O tada palikai ramybėj puodą ir gali eiti sau savo reikalų daryt, po poros valandų tik puodą nepamiršti nukelt nuo ugnies reikia ir sultinį nukošt… Juokų darbas. Užtai kokia kitokia sriubos kokybė būna, kai jai panaudojate naminį sultinį…
Šios dienos sriuba – be pavadinimo 🙂 Iš paprastučių ingredientų – porų, salierų, žirnelių, pastos… Užtai pagardinę ją šaukšteliu migdolų ir mėtų pesto bei pabarstę tarkuotu parmezanu, kilstelsite šią sriubą į aukštesnį lygį. Iš širdies rekomenduoju – juk pas jus dabar pats tas niūrusis sezonas, kai reikia save ir namiškius kažkuo padžiuginti ir pastiprinti.
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 25 min |
Porcijos |
porc
|
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejaus
- 50 g rūkytos šoninės (supjaustytos gabalėliais)
- 25 g sviesto
- 1 poras (smulkiai supjaustytas)
- 2 saliero stiebai (smulkiai supjaustyti)
- 1,5 litro vištienos sultinio (arba daržovių sultinio, arba vandens)
- saujelė pastos (aš naudojau orecchiette)
- 2 stiklinės žirnelių (šaldytų)
- saujelė jaunų špinatų lapų
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- sutarkuoto parmezano sūrio (patiekti)
- 1 česnako skiltelė
- ¼ stiklinės migdolų riešutų (paskrudintų, su luobelėmis)
- sauja mėtų lapelių
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 4 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Ingredientai
Sriubai
Mėtų ir migdolų pesto
|
|
- Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite šoninės gabalėlius ir apskrudinkite. Sudėkite sviestą, kai jis ištirps - porus ir salierus, įberkite druskos. Kepinkite ant nedidelės ugnies maišydami, kol porai suminkštės, tačiau neapskrus. Supilkite sultinį ir virkite apie 15 min.
- Suberkite pastą ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakelio. Bebaigiant virti suberkite žirnelius, pačioje pabaigoje - špinatų lapus, įberkite druskos, jei trūksta, ir pipirų.
- Kol sriuba verda, pasigaminkite pesto: visus ingredientus sudėkite į mažą elektrinio smulkintuvo indą ir smulkinkite iki grūdėtos konsistencijos. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Patiekite sriubą pagardinę ją šaukšteliu pesto ir pabarstę tarkuotu parmezanu.
Oi taip, Dalia. Su sriubom labai daug nepaimprovizuosi, o tas pesto šiame recepte išties skonį pagerina stipriai.
Aciu uz recepta-jau isbandytas! Verdiktas – sita sriuba verta gaminta vien del metu-migdolu pesto. Nuostabus ir netiketas skonis. Manau butu laaabai skanu naudoti kaip uztepele.