Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1 šaukštas augalinio aliejaus
- 50 g sviesto
- 1 svogūnas (vidutinio dydžio, apie 100g), smulkiai supjaustytas
- 30 g česnakų (sutarkuotų arba sutrintų į tyrelę)
- 30 g imbiero šaknies (sutarkuotos arba sutrintos į tyrelę)
- 3 pomidorai (arba 1 indelis konservuotų pomidorų savo sultyse), blenderiu sutrinti iki skystos tyrelės
- ¼ šaukštelio ciberžolės
- 1 šaukštelis curry miltelių
- 1 šaukštelis saldžios paprikos
- ½ šaukštelio garam masala prieskonių
- ½ šaukštelio kumino
- ½ šaukštelio pankolių sėklų
- 100 ml grietinėlės 10% (arba riebesnės)
- druskos, cukraus
- 400 g paniro (arba balto sūrio, riebesnio), supjaustyto kubeliais
Ingredientai
|
|
Procesas
- Puode storesniu dugnu įkaitinkite aliejų kartu su sviestu, suberkite svogūnus ir kepinkite kol jie suminkštės, taps skaidrūs. Sudėkite česnakus ir imbierus ir toliau kepinkite, kol pasklis aromatas. Suberkite visus prieskonius, pusę minutės pakepinkite (masė truputį lips prie puodo dyžugno) ir supilkite pomidorų masę. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virinkite apie 5-10 min., arba kol masė labai sutirštės. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir cukraus, pakaitinkite dar apie 2-3 minutes.
- Jei norite, per tą laiką galite apkepinti panirą - keptuvėje įkaitinkite truputį sviesto ir iš visų pusių apkepinkite sūrio kubelius (paniras kepant neišsileidžia, tuo tarpu baltas sūris, jei liesesnis, gali imti lydytis, todėl jo kepti nepatarčiau). Tačiau apkepinti nebūtina ir paniro - jis gali toliau būti ruošiamas žalias. Sūrio gabalėlius (tiek apkeptus, tiek ir neapkeptus) sudėkite į karštą curry padažą, pakaitinkite kol sūris sušils. Patiekite pabarstę kalendromis, su virtais basmati ryžiais.