Print Recipe
Indiškas karis su baltu sūriu
Šis aromatingas indiškas karis su paniru (kurį kuo puikiausiai pakeis lietuviškas baltas sūris) - yra šventė lėkštėje ir virtuvėje. Paprastas ir greitas.
Curry panir
Course Main Dish
Virtuvė Indijos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Main Dish
Virtuvė Indijos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Curry panir
Procesas
  1. Puode storesniu dugnu įkaitinkite aliejų kartu su sviestu, suberkite svogūnus ir kepinkite kol jie suminkštės, taps skaidrūs. Sudėkite česnakus ir imbierus ir toliau kepinkite, kol pasklis aromatas. Suberkite visus prieskonius, pusę minutės pakepinkite (masė truputį lips prie puodo dyžugno) ir supilkite pomidorų masę. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virinkite apie 5-10 min., arba kol masė labai sutirštės. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir cukraus, pakaitinkite dar apie 2-3 minutes.
  2. Jei norite, per tą laiką galite apkepinti panirą - keptuvėje įkaitinkite truputį sviesto ir iš visų pusių apkepinkite sūrio kubelius (paniras kepant neišsileidžia, tuo tarpu baltas sūris, jei liesesnis, gali imti lydytis, todėl jo kepti nepatarčiau). Tačiau apkepinti nebūtina ir paniro - jis gali toliau būti ruošiamas žalias. Sūrio gabalėlius (tiek apkeptus, tiek ir neapkeptus) sudėkite į karštą curry padažą, pakaitinkite kol sūris sušils. Patiekite pabarstę kalendromis, su virtais basmati ryžiais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *