Nežinia kodėl, bet keptų burokėlių ir ožkų sūrio derinys patinka (beveik) visiems. Todėl drąsiai imkitės šio užkandžio, jei laukiate svečių, o ypač jei jų tarpe bus vegetarų: šis patiekalas jiems atstos pagrindinį maistą
Kad jūsų papločiai išties būtų traškūs, privalote leisti jų kiekvieną pusę kepti 6 minutes. Nesusugundykite apversti anksčiau. Tokie papločiai gali pasitarnauti kaip tortilijos (jei iškepsite didesnius) ar takos (jei sulenksite pusiau ir pridėsite įdaro). Nesuvalgytus įvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykitešaldytuve, trumpai pašildykite orkaitėje prieš patiekiant.
Tai bene universaliausias užkandis, kuris tiks tiek prie mėsos patiekalų, tiek su paskrudintos duonos riekele, paskaninta trupučiu česnako. Taip paruoštos paprikos gali stovėti šaldytuve iki savaitės, kuo ilgiau marinuojasi, tuo skanesnės
Be kategorijos
Kalafijoras kiniškai char siu
Keptas visas kalafijoras kiniško barbekiu stiliumi.
Tai patiekalas, kuris nudžiugins veganus, o mėsos valgytojams tikrai tekės seilės 🙂 Tai gali būti ir garnyras prie mėsos patiekalų
Nebijokite apdeginti brokolių iki kol jie vietomis gerai patamsės – taip atsiskleis jų skonis. Brokolių prieš tai apvirti nereikia, jie turi išlikti gana traškūs. Šis patiekalas gali būti valgomas karštas arba kambario temperatūros
pikantiški minkštučiai pyragėliai, puikiai tinkantys vakarėliui, svečių pasitikimui su taure vyno, vaišėms į darbą ar mokyklą, piknikui ar suneštinėms šventėms. Skaniausi, aišku, tą pačią dieną, kurią kepė.
Ragelius galite daryti mažučius, vos vieno kąsnio (gausite 32 vnt), arba didesnius (gausite 16 vnt)
Indijoje kiekviena šeima turi savo troškinio receptą. Šis receptas suvienija Malaizijos ir Indijos virtuves. Patariu iškart pasigaminti dvigubą porciją, nes pastovėjęs kelias dienas šaldytuve dalis tik skanėja
Tai bene mano mėgstamiausias morkų paruošimo būdas! Beje, lygiai taip galima ruošti ir kitas daržoves – burokėlius, bulves, baklažanus, pastarnokus, moliūgus, cukinijas… Čermula padažas suteiks keptoms daržovėms skonio gaivumo. Tai gali būti garnyras prie mėsiškų ar žuvies patiekalų arba atskiras vegetariškas valgis (patiekite jį su feta arba ožkos sūriu, į kuskusą galite įmaišyti avinžirnių!)
Traškios plonytės tešlos paslaptis – alyvuogių aliejus ir pastovėjimas pernakt šaldytuve. Puikus vegetariškas pyragas, tiks vakarienei ar užkandžiui gamtoje