
Pasiruošimas | 60 min |
Laikas | 40 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- Alyvuogių aliejaus
- 1 kg mėsos (jautienos, ėrienos, kalakutienos)
- 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas)
- 3 baklažanai (supjaustyti į maždaug 1cm storumo pailgas riekes)
- 2 baklažanai (supjaustyti apie 1cm storumo griežinėliais)
- 4 stiklinės Basmati ryžių (nuplautų ir išmirkytų per naktį)
- druskos
- 25 g sviesto
- 2 šaukštai kedro riešutų (pakepintų), patiekti
Prieskoniai, kurių reikės
- 4 lauro lapai
- 2 cinamono lazdelės
- ¼ šaukštelio maltų muškatų
- 2 šaukšteliai Bacharat prieskonių mišinio
- 2 šaukštelis grūstų juodųjų pipirų
- ½ šaukštelio saldžių paprikų
- ¼ šaukštelio malto cinamono
Ingredientai
Prieskoniai, kurių reikės
|
![]() |
Procesas
- Mėsą supjaustykite didokais gabalėliais ir apkepinkite alyvuogių aliejuje. Sudėkite į puodą, įdėkite svogūnus, 4 lauro lapus, cinamono lazdeles, įberkite muškato, pipirų ir 1 šaukštelį Baharat prieskonių. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad viską gerai apsemtų, pasūdykite ir virkite kol mėsa pilnai suminkštės.
- Kol mėsa verda, aliejuje apkepinkite baklažanus, kol pagels, bet neapskrus. Sudėkite ant virtuvinio popieriaus skiautelių, kad susigertų riebalų perteklius.
- Ryžius nusausinkite ir sumaišykite su 1 šaukšteliu Bacharat prieskonių mišinio, 1 šaukšteliu pipirų, ½ šaukštelio paprikos ir ¼ šaukštelio cinamono.
- Puodo dugne išdėliokite baklažanus taip, kaip matote nuotraukoje, kad jie uždengtų ir puodo kraštus. Ant baklažanų dėkite išvirusios mėsos gabalėlius (pusę kiekio), tada dėkite apie pusę kiekio ryžių, ant viršaus - baklažanų riekeles. Taip sluoksniuokite dar vieną sluoksnį, pačiame viršuje sudėkite likusius baklažanus ir gerai rankomis paspauskite visą masę, kad susispaustų ir užsipildytų visos ertmės. Supilkite skystį, kuriame virė mėsa (skysčio turi būti maždaug 1cm virš ryžių), pasūdykite ir užkaiskite ant vidutinio stiprumo kaitros. Virkite apie 15 minučių pusiau atidengę, tada uždenkite puodą, sumažinkite kaitrą iki minimumo ir dar palikite troškintis apie 15-20 minučių, arba kol visas skystis bus sugertas ryžių. Išjunkite kaitrą, ant viršaus uždėkite sviesto ir palikite puodą dar pastovėti apie 10-15 min. Prieš patiekiant uždėkite didelę serviravimo lėkštę ant puodo ir staigiu judesiu apverskite viską aukštyn kojomis. Pabarstykite apkepintais kedrų riešutais ir patiekite iškart.
Pastabos
Bacharat - tai Artimuosiuose Rytuose naudojamas prieskonių mišinys, kurio galite nusipirkti arba pasigaminti patys. Libaniečiai jį vadina "7 prieskonių mišiniu", į jį įeina juodieji ir kvapieji pipirai, kuminai, gvazdikėliai, muškatas, kalendros ir cinamonas.
Aš kepdama šį patiekalą baklažanus pakeičiau saldžiomis bulvėmis: jas supjausčiau plonomis riekelėmis (apie 0,5cm) ir pašlaksčiusi aliejumi apkepiau orkaitėje apie 20 minučių, kol pilnai suminkštėjo.