Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 4 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 3-4 cukinijos (nedidelės - apie 1,2kg iš viso) supjaustytos apie 2cm storumo riekėmis
- 1 citrina (nutarkuota žievelė ir sultys)
- krapų
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 1 stiklinė graikiško natūralaus jogurto
- 2 česnako skiltelės (sutarkuotos arba suspaustos iki tyrelės)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Gerai įkaitinkite sunkią (geriausia ketaus) keptuvę ir įpilkite 3 šaukštus aliejaus. Sudėkite cukinijas ir palikite jas kepti, nejudinant ir nevartant, apie 5 minutes. Per tiek laiko cukinijos gerokai apskrus, bet nespės ištežti. Kai viena pusė apkeps, apverskite kitą pusę ir apkepinkite taip pat.
- Kol cukinijos kepa, vidutinio dydžio dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, žievelę, 1 šaukštą aliejaus ir apie ¼-½ šaukštelio druskos (arba pagal skonį, bet šis padažas tyri būti gana sūrus, nes juo gardinsite cukinijas).
- Smulkiai supjaustykite krapų kotelius (reikia apie 2 šaukštų smulkintų krapų), likusius krapus supjaustykite stambiau.
- Kai tik cukinijų kita pusė iškeps, suberkite į keptuvę stambiau supjaustytus krapus, ir nukelkite nuo kaitros. Pamaišykite viską virtuvinėmis žnyplėmis ir perkelkite karštas cukinijas kartu su suglebusiais krapais į dubenį su paruoštu citrinų padažu. Pamaišykite ir pavartykite, kad visos cukinijos juo pasidengtų.
- Per tą laiką pasiruoškite jogurto padažą: sumaišykit jogurtą su česnakais, smulkiai supjaustytais krapais ir apie ½ šaukštelio druskos (jogurtas turi būti ganėtinai sūrus). Jogurto mišinį sudėkite į lėkštę ir šaukšto nugarėle paskirstykite po lėkštės dugną. Ant viršaus sudėkite cukinijas kartu su krapais ir padažu, kuris liko dubenyje (cukinijos gali būti šiltos), viską pabarstykite grūstais pipirais, ir patiekite su rieke prancūziško batono.
Pastabos