Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Bulvėms ir padažui
- 750 g bulvių (supjaustytų 1cm storio išilgai riekėmis)
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis garam masala prieskonių (jei turite chat masala prieskonių - naudokite juos)
- ½ šaukštelio ciberžolės
- 250 g graikiško natūralaus jogurto
- 1 raudonas svogūnas (mažas) supjaustytas plonais žiedeliais
- 1 žalias čili pipiras (supjaustytas žiedeliais)
- 1,5 šaukštelio kalendrų sėklų (paskrudintų sausoje keptuvėje)
- 1,5 šaukštelio nigela sėklų (juodgrūdės) - paskrudintų sausoje keptuvėje
- druskos, pipirų
Kalendrų čatniui
- 30 g šviežių kalendrų
- 1 žalias čili pipiras (be sėklų, susmulkintas)
- 1 šaukštas laimų sulčių
- 4 šaukštai Alyvuogių aliejaus
Saldus tamarindų padažas
- 1,5 šaukšto taramindų pastos
- 1,5 šaukštelio cukraus
- ¼ šaukštelio garam masala prieskonių
Ingredientai
Bulvėms ir padažui
Kalendrų čatniui
Saldus tamarindų padažas
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Sudėkite bulvių riekeles į puodą, užpilkite šaltu vandeniu (tegul apsemia bulves maždaug 4cm virš jų), įberkite 2 šaukštelius druskos ir užkaiskite. Kai užvirs pavirkite apie 6 min (arba tol, kol jos bus beveik išvirę, bet dar ne visai), nupilkite vandenį ir bulves nusausinkite. Sudėkite riekeles į didelę skardą, išklotą kepimo popieriumi, pašlakstykite aliejaus, garam masala, ciberžolės, žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų mišiniu. Pašaukite kepti 35 minutes (eigoje galite pavartyti, pamaišyti, kad tolygiai skrustų)
- Kol bulvės kepa pasigaminkite kalendrų čatnį - visus išvardintus produktus sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą, įberkite ¼ šaukštelio druskos ir susmulkinkite iki tyrelės. Atidėkite į šalį.
- Psigaminkite tamarindų padažą: sumaušykite visus ingredientus kartu su 1,5 šaukšto vandens. Atidėkite į šalį.
- Graikišką jogurtą sudėkite į didelę lėkštę ir šaukšto nugarėle paskirstykite po visą plotą. Pašlakstykite kalendrų čatniu bei puse kiekio tamarindų pastos, ir lengvai perbraukite šaukštu, kad dalinai susimaišytų su jogurtu (nepermaišykit visko - tegul liek nesusimaišę). Sudėkit karštas bulves, pabarstykite svogūnų žiedais ir čili, ant viršaus pašlakstykite likusiu tamarindų padažu ir pabarstykite skrudintom kalendrų ir juodgrūdžių sėklom.
Pastabos
Recepto šaltinis - Ottolenghi "Flavour"