Keptos bulvės pagal Ottolenghi
Indiškais prieskoniais pagardintos keptos bulvės su jogurto padažu
Porcijos
4asm
Porcijos
4asm
Ingredientai
Bulvėms ir padažui
Kalendrų čatniui
Saldus tamarindų padažas
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Sudėkite bulvių riekeles į puodą, užpilkite šaltu vandeniu (tegul apsemia bulves maždaug 4cm virš jų), įberkite 2 šaukštelius druskos ir užkaiskite. Kai užvirs pavirkite apie 6 min (arba tol, kol jos bus beveik išvirę, bet dar ne visai), nupilkite vandenį ir bulves nusausinkite. Sudėkite riekeles į didelę skardą, išklotą kepimo popieriumi, pašlakstykite aliejaus, garam masala, ciberžolės, žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų mišiniu. Pašaukite kepti 35 minutes (eigoje galite pavartyti, pamaišyti, kad tolygiai skrustų)
  2. Kol bulvės kepa pasigaminkite kalendrų čatnį – visus išvardintus produktus sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą, įberkite ¼ šaukštelio druskos ir susmulkinkite iki tyrelės. Atidėkite į šalį.
  3. Psigaminkite tamarindų padažą: sumaušykite visus ingredientus kartu su 1,5 šaukšto vandens. Atidėkite į šalį.
  4. Graikišką jogurtą sudėkite į didelę lėkštę ir šaukšto nugarėle paskirstykite po visą plotą. Pašlakstykite kalendrų čatniu bei puse kiekio tamarindų pastos, ir lengvai perbraukite šaukštu, kad dalinai susimaišytų su jogurtu (nepermaišykit visko – tegul liek nesusimaišę). Sudėkit karštas bulves, pabarstykite svogūnų žiedais ir čili, ant viršaus pašlakstykite likusiu tamarindų padažu ir pabarstykite skrudintom kalendrų ir juodgrūdžių sėklom.
Pastabos

Recepto šaltinis – Ottolenghi „Flavour”