Lengvai paruošiamos canape – spalvingi ir turtingi skoniais vakarėlio užkandžiai
Šis pomidorų karis (troškinys) su kiaušiniais labiausiai primena Malaizijos nasi lemak. Aromatingas ir šildantis savaitgalio brunch’o patiekalas
Puikiausias marinatas, kuris iškepęs virsta gardžiu padažu.
Lengvi, paskaninti jelapeno pipirais, vegetariški kotletukai lengviems vasariškiems pietums
Tai bene mano mėgstamiausias morkų paruošimo būdas! Beje, lygiai taip galima ruošti ir kitas daržoves – burokėlius, bulves, baklažanus, pastarnokus, moliūgus, cukinijas… Čermula padažas suteiks keptoms daržovėms skonio gaivumo. Tai gali būti garnyras prie mėsiškų ar žuvies patiekalų arba atskiras vegetariškas valgis (patiekite jį su feta arba ožkos sūriu, į kuskusą galite įmaišyti avinžirnių!)
Puikus patiekalas brančui, su maloniais indiškais prieskoniais. Lengva pasiimti į kelionę ar pikniką.
Paprastai ir greitai pagaminamas karis. Prireiks keleto šviežių žalumynų, kokosų pieno ir žuvies. Tiks bet kokia balta jūrinės žuvies be odelės filė. Žuvį galite keisti vištiena arba tofu.
Sodraus skonio salotos, tinkančios prie mėsos patiekalų arba kaip vegetariškas užkandis
tradicinės garuose virtos bandelės su įdaru, tinka kaip priedas prie kiniškų valgių, arba vienos pačios, kaip pikantiškas užkandis
Improvizacija nuo Lietuvos iki Meksikos – bulvių ir cukinijų blynas su meksikietiškais priedais