Print Recipe
Afganų virtuvė: viščiukas jogurto padaže
Aromatingas vištienos ir jogurto troškinys su šildančiais prieskoniais ir švelniu čili aitrumu
afganistano virtuve: vistiena jogurto padaze
Course Main Dish
Virtuvė Afganistano
Raktažodis vištiena, troškiniai
Porcijos
porc
Ingredientai
Vištienos ir jogurto troškiniui
Marinatui
Course Main Dish
Virtuvė Afganistano
Raktažodis vištiena, troškiniai
Porcijos
porc
Ingredientai
Vištienos ir jogurto troškiniui
Marinatui
afganistano virtuve: vistiena jogurto padaze
Procesas
  1. Vištienos blauzdelių mėsą supjaustykite didokais gabalėlias, nupjaustykite riebalus, sudėkite į dubenį (ar kitokį indą). Suberkite visus marinato ingredientus ir sumaišykite su vištiena. Uždenkite ir palikite pasimarinuoti (bent valandą, arba geriausia - šaldytuve pernakt). Prieš gaminant ištraukite iš šaldytuvo ir leiskite pasiekti kambario temperatūrą.
  2. Įkaitinkite nedidelėje keptuvėje 2 šaukštus aliejaus (arba ghee sviesto). Suberkite kapotas žoleles ir kepinkite maišydami ant vidutinės ugnies, kol jos taps traškios, patamsės, tačiau saugokite, kad nesudegtų (užtruksite apie 10 min). Nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
  3. Didesniame puode storu dugnu įkaitinkite likusius 2 šaukštus aliejaus (arba ghee). Sudėkite svogūnus ir kepinkite juos ant nedidelės ugnies apie 8 minutes, kol taps minkšti. Įberkite žiupsnį druskos maždaug per vidurį kepimo. Svogūnams suminkštėjus suberkite čili pipirus, dar pakepinkite apie 2 min. Galiausia suberkite ciberžolę ir kardamoną ir pusę minutės maišydami pakepinkite. Sudėkite vištieną kartu su visu marinatu, ir kepinkite viską toliau, kol vištiena suminkštės ir puode beveik visai neliks vandens.
  4. Per tą laiką, kol vištiena kepa, sumaišykite jogurtą su miltais, ir atsargiai, po 1 šaukštą, į jogurtą pilkite verdančio vandens, nuolat maišydami, kad jogurtas kuo labiau sušiltų ir toliau verdant jo nesutrauktų.
  5. Sumažinkite kaitrą iki pat minimumo, tik tada atsargiai, maišydami supilkite jogurtą, sudėkite pakepintas žoleles kartu su riebalais, kuriuose jos kepė. Leiskite pamažu užvirti ir kartkartėmis pamaišydami, troškinkite masę, kol vištiena suminkštės (užtruksite apie 15-25 min). Jei padažas labai tirštėja, įpilkite vandens. Pabaigoje įberkite kiek reikia druskos ir pipirų. Patiekite su virtais ryžiais.
Pastabos

Recepto šaltinis - A Kitchen in Istanbul

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *