Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Baklažanams:
- 2 baklažanai (supjaustyti apie 3cm gabalėliais)
- 4 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- ½ šaukštelio druskos
- pipirų
Bulguro ir pomidorų troškiniui
- 3 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnai (smulkiai supjaustyti)
- 4 česnako skitlelės (susmulkintos)
- 1 šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų
- 400 g cherry pomidorų
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- 250 g bulguro (skaldytų kviečių, vidutinio stambumo)
- 1 šaukštelis druskos
Jogurtiniam padažui
- 200 g graikiško jogurto
- 1 sūdyta citrina (tik žievelė, smulkiai supjaustyta)
- 10 g šviežių mėtų lapelių susmulkintų
- žiupsnis druskos, pipirų
Ingredientai
Baklažanams:
Bulguro ir pomidorų troškiniui
Jogurtiniam padažui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Baklažanus sudėkite į didelį dubenį, įpilkite aliejaus, įberkite druskos ir pipirų ir rankomis gerai išmaišykite, kad pilnai pasidengtų šiuo mišiniu. Sudėliokite į skardą. Kepkite apie 35-40 min (galite pusiaukelėje apversti), kol baklažanai gražiai karamelizuosis.
- Puode storesniu dugnu (arba gilesnėje keptuvėje, turinčioje dangtį) įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir jame apkepinkite svogūnus (kol visiškai suminkštės, karamelizuosis, apie 8 min). Suberkite česnakus ir kvapiuosius pipirus ir dar minutę pakepinkit. Sudėkite cherry pomidorus ir bulvių trintuve sutraiškykite juos puode. Įmaišykit pomidorų pastą, įpilkite 400ml karšto vandens, įberkite 1 šaukštelį druskos ir užvirinkite. Uždengę troškinkite ant nedidelės ugnies 12 min. Sudėkite bulgurą (jo nereikia nei mirkyti, nei plauti), viską sumaišykite, nuimkite puodą nuo kaitros ir palikite 20 minučių brinkti uždengtame puode. Per tą laiką kruopos turėtų sugerti visą skystį.
- Pasigaminkite jogurto padažą - visus ingredientus sumaišykite.
- Patiekite bulguro ir pomidorų troškinį karštą, ant jo dėkite keptus baklažanus ir patiekite su jogurto padažu.
Pastabos
Recepto šaltinis - Ottolenghi, Simple
Panašu, kad jūs nepastebėjote po receptu, apačioje nurodyto šaltinio „Ottolenghi „Simple””. Nieko tokio, pasitaiko 🙂 Aš VISADA nurodau receptų autorystę, jei autoriniais receptais naudojuosi ir juos skelbiu.
Panašu, kad receptas yra nukopijuotas iš Ottolenghi Simple knygos