Ikrų nei pristatinėti, nei „reklamuoti” nė nereikia – tai karališkas užkandis, kuriuo, bent jau mūsų namuose, mėgaujamasi ypatingomis progomis. Taip kaip taurė burbuliukų, kaip ką tik atidaryta austrė, taip ir ikrai patys savaime yra šventė. Artėja Velykos, ar gi ne puiki proga ikrus įtraukti ir į savo šventinį meniu?
Be to, kad atrodo subtiliai prabangiai, ikrai dar ir labai naudingi mūsų organizmui, juose gausu tiek vitaminų, tiek ir Omega-3 rūgščių. Šiaip tai labai pravartu vieną kitą indelį ikrų turėti šaldiklyje, kad prireikus visuomet būtų po ranka. Juk ne visos šventės nutinka planuotai, tiesa? Nors ikrai ir nepigus produktas, vienas nedidelis indelis gali pamaitinti visą būrį svečių, žinoma, jei išmaniai ir kūrybiškai ikrus patieksite.
Nuo senų laikų tipinis „naminis” ikrų patiekimo būdas buvo riekelė baltos duonos (bagetės), storas sluoksnis sviesto, ir šaukštelis burnoje sproginėjančių sūrių oranžinių rutuliukų… Labiau sofistikuotais atvejais įprasta ikrus patiekti ant mažyčio blynelio (esu mačiusi pirkti tokių jau iškeptų blynelių užšaldytų – tiesa, ne Lietuvoje). Tačiau Velykos – tas metas, kai galima (ir net patartina!) lipti vieną laiptelį aukščiau, ir ikrus patiekti, pavyzdžiui, ant mažučių traškių naminių daržovių blynelių! Toks užkandis bus puikus šventinių pietų ar vakarienės startas, o jį pagaminti užtruksite tikrai ne ilgiau nei 20 minučių!
Būtent Velykų laikotarpiu seni „Nidos Receptų” bičiuliai FishWish turi jums paruošę specialią nuolaidą savo išties kokybiškiems lašišų ir eršketų ikrams! Nuolaidos dydis, beje, priklauso nuo įsigyjamų produktų kiekio, todėl visai verta pasinaudoti tokia proga (nuolaidos ikrams siekia net iki 25% ir galioja tik kovo 24-26 dienomis!). Jei sugundžiau patiekalo idėja, teliko įsigyti ikrų FishWish elektroninėje parduotuvėje ir Velykoms esate (beveik) pasiruošę! Nepamirškit suvesti nuolaidos kodo NIDOSIKRAI!
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
asm
|
- ½ mažo kalafijoro (apie 200g)
- druskos ir pipirų
- 1 kiaušinis (mažas)
- 1 česnako skiltelė (sutarkuota)
- ½ citrinos nutarkuota žievelė
- 2 šaukštai smulkintų krapų (tiks ir kotelaiai ir lapeliai), kelis lapelius pasilikite dekoracijai
- 2 šaukštai miltų
- 25 g sutarkuoto parmezano sūrio
- aliejaus kepti
- 1 saldi bulvė (apie 200g) sutarkuota stambiai
- 1 kiaušinis (didelis)
- ¼ šaukštelio malto kumino
- 1 šaukštas smulkintų šviežių petražolių
- 1 česnako skiltelė (sutarkuota)
- žiupsnis druskos
- 1 šaukštas viso grūdo speltų miltų
- aliejaus kepti
- sūdytų raudonųjų ikrų
- grietinės (riebesnės)
Ingredientai
Kalafijorų blyneliams
Saldžių bulvių blyneliams
Patiekti
|
|
- Gausiai pasūdytame vandenyje išvirkite kalafijorus, kol jie taps labai minkšti. Nupilkite vandenį ir sugrūskite grūstuve. Įmaišykite kiaušinį, česnaką, nutarkuotą citrinos žievelę, krapus, miltus, parmezaną, įberkite grūstų pipirų (druskos turėtų pakakti iš kalafijoro ir parmezano). Užmaišykite tešlą, tik kol ingredientai susijungs.
- Tarkuotas saldžias bulves sumaišykite su kiaušiniu, suberkite kuminus, smulkintas petražoles, česnakus, suberkite miltus ir įberkite druskos. Viską sumaišykite, kol susijungs ingredientai.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Mažu šaukšteliu formuokite nedidelius blynelius, kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išėmę iš keptuvės trumpam sudėkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.
- Patiekite blynelius kambario temperatūros, ant kiekvieno blynelio uždėkite po šaukštelį grietinės ir ikrų. Papuoškite krapo šakele.
#reklama