Kadangi vasarą mes visi „išsikraustom” iš namų ir virtuvių, poilsiaujam ir pietaujam gamtoje, iškylose ir terasose, būtų nusikaltimas siūlyti jums patiekalus, kuriems pagaminti tektų daug laiko praleisti patalpoje. Todėl vasaros sezonui visuomet turiu „pasitaupiusi” vieną kitą gerų salotų idėją, ir tos salotos gelbsti mane bet kuriose situacijose: karščiams užklupus jos tampa pagrindiniu patiekalu, o kokį vakarėlį organizuojant ir nosis kutenant grilio patiekalais – nuostabiu priedu prie mėsos ar žuvies kepsnių. 

Aš tiesiog dievinu kombinacijas, kai salotų lėkštėje susimaišo pikantiški ir saldūs skoniai, kai klasikiniai deriniai pagardinami kažkuo labai netikėtu… Ne vienas esate išbandę firminių salotų prie grilio patiekalų receptu, kuriuo su manim pasidalino likimo draugė (nes taip pat ambasadoriaus žmona 🙂 ) Rūta Paulauskienė. Jei tik neturiu laiko eksperimentuoti, šios salotos visada yra pasisekęs variantas. 

O šiandien dalinuosi dar vienomis salotomis. Čia pirmu smuiku groja du elementai: stipraus skonio gorgonzola ir vynuogės. Tiesa, vynuogės – marinuotos pikantiškame marinate su žolelėmis. Vasariškas salotas su pasta aš apskritai labai mėgstu, nes tai greitai paruošiamas ir visų mėgstamas užkandžio elementas, be to, tokias salotas labai paprasta transportuoti (į iškylą, pležą ar kelionę). O štai vynuoges marinuoti išmėginau pirmąkart, ir man labai patiko! Negana to, kad uogos įgauna truputį švelnaus liežuvio pakandžiojimo, tai dar ir marinatas atstoja salotų užpilą. Žodžiu, greita, skanu ir be likučių!

salotos su risoni, vynuogem ir gorgonzola
Salotos su marinuotomis vynuogėmis ir gorgonzola
salad with marinated grapes
Pikantiški ir saldūs skoniai vienoje vasariškoje lėkštėje
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
salotos su vynuogem ir suriu

Salotos su pasta, marinuotomis vynuogėmis ir gorgonzola


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Užtruks: 20 minutės
  • Kiekis: 6 porc 1x

Aprašymas

Gaivios vasariškos salotos, kuriose susimaišę saldūs ir pikantiški skoniai


Ingredientai

 
  • 1 stiklinė risoni pastos ((arba kitokios panašios smulkios pastos))
  • 2 pundeliai šparagų ((supjaustytų į 3 dalis))
  • 200 g snieginių žirnelių ankščių (snow peas)
  • mini burokėlių lapų ((arba jaunų špinatų))
  • 100 g gorgonzola sūrio

Marinuotoms vynuogėms

  • 350 g vynuogių ((be kauliukų))
  • 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
  • ½ šaukštelio čilii dribsnių
  • 1 apelsinas ((sultys plius nutarkuota žievelė))
  • 125 ml Alyvuogių aliejaus
  • 60 ml raudonojo vyno acto
  • 1 šaukštelis druskos
  • ¼ šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • ¼ stiklinės kapotų petražolių

Instrukcijos

  1. Sumaišykite vynuoges ir visus marinato ingredientus ir palikite pasimarinuoti apie 1 valandą (arba per naktį šaldytuve).
  2. Išvirkite risoni kaip nurodyta ant pakelio, pasūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį, palaukite kol nuvarvės, tada suberkite į dubenį ir užpilkite pusę kiekio marinuotų vynuogių skysčio (uogas palikite). Palikite atvėsti.
    Kitame puode apvirkite šparagus su snieginiais žirneliais (snow peas), greitai pakiškite po šaltu vandeniu, kad išlaikytų spalvą, nusauskinkite.
  3. Dubenyje sumaišykite risoni su šparagais ir žirneliais, sudėkite į lėkštę, ant viršaus pabarstykite jaunų burokėlių lapų, gorgonzolos sūrio, sudėkite marinuotas vynuoges ir dar pašlakstykite vynuogių marinatu.

Pastabos

Recepto šaltinis – Delicious magazine (mano adaptuotas)
  • Paruošimo laikas: 10 min
  • Gaminimo laikas: 10 min
  • Kategorija: Užkandžiai
  • Virtuvė: Fusion

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas 5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė