Iš kulinarinių knygų autorės Emiko Davies šeimos lobyno. Patiekalas, kurio dažniausiai prašo anūkai savo Toskanoje gyvenančios močiutės Angelos 🙂
Neatsivalgomieji vištienos šniceliai – traškūs išorėje ir sultingi viduje. Viskas tik dėl pamarinavimo specialiame sūryme!
Jaukus, maistingas ir skanus vieno puodo patiekalas, kurį džiaugsitės pasišildę ir rytojaus dieną
Sodraus skonio, maistingas, bet kartu lengvas vegetariškas patiekals – sultingi keptų baklažanų kukuliukai tirštame pomidorų padaže. Itališka klasika kitaip.
Gaivios vasariškos salotos, kuriose susimaišę saldūs ir pikantiški skoniai
Orkaitėje kepti daržovių paplotėliai, kupini draugiškų jūsų organizmui ingredientų. Skanūs karšti, ir atvėsę, su salotomis, pita, labai tinka pietų dėžutei
Viduržemio jūros regiono patiekalas – vegetariškas, bet sotus, nesudėtingai pagaminamas, ir skonis gerėja su kiekviena diena, pastovėjus šaldytuve:) Šį patiekalą galima gaminti ir orkaitėje, tačiau aš gaminau ant vityklės.
Kiekis – 4 asmenims kaip mezė, arba dviem asmenim kaip pagrindinis patiekalas
Prancūzai turi Persilade, o italai – Gremolata. Tai (beveik) tas pats: česnakų ir petražolių mišinys, kuris labai tinka pagardinti grilyje keptas krevetes
Spaghetti alle Vongole – itin populiarus itališkos pastos receptas, dar vadinamas „pasta su baltuoju moliuskų padažu”. Prireiks vos kelių ingredientų ir labai nedaug laiko puikiam rezultatui pasiekti
- 1
- 2