Mano bičiulė Rūta Paulauskienė yra bene geriausia konsultantė, kai reikia pasitarti dėl idėjų kuo pamaitinti didesnį pulką žmonių. Rūta dirba mano svajonių darbą – ji teikia keiteringo paslaugas įvairiuose vakarėliuose ir šeimos šventėse. Man ir pačiai ne kartą teko dalyvauti vakarėliuose, kuriuose buvo Rūtos gamintos vaišės, ir man visi tie vakarėliai priminė Izraelį: ten visuomet ant įvairių stilizuotų platformų būdavo surikiuojamos milžiniškos salotų ir pakepintų grilyje daržovių lėkštės, ir prie šių gardumynų, kaip taisyklė, susiburdavo didžiausias būrys žmonių!
Jei ruošiatės kokiai formaliai ar neformaliai grilio fiestai, jums tikrai prireiks gerų universalių salotų, kurios tiks bene su visais mėsiškais kepsniais, ir neabejotinai žuvimi. Tos salotos itin paprastos, ir paruošti jas nesudėtinga. Tereikia iš anksto, likus valandai iki patiekimo, salotų padaže užmarinuoti svogūnus kartu su razinomis. Saldžiarūgščiame padaže marinuoti svogūnai suminkštės ir taps puikiu pagardu. Tačiau nepilkite padažo ant salotų anksčiau nei prieš pat tiekiant ant stalo – antraip viskas pavandeniuos ir atrodys nelabai apetitiškai.
Porcijos |
asm
|
- 3 saujos rukolų
- 400 g žaliųjų vynuogių (geriausia, jei jos be kauliukų)
- 200 g fetos sūrio (supjaustyto gabaliukais)
- 2 raudonieji svogūnai (maži), supjaustyti plonais griežinėliais
- sauja razinų
- saujelė kedro riešutų paskrudintų
- 1,5 citrinos sultys
- 2 šaukštai baltojo balzamiko acto (jei neturit, naudokit įprastą balzamiko actą arba pakeiskite 1 šaukštu acto plius 2 šaukštais rudojo cukraus)
- 1 šaukštas rudojo cukraus
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
Ingredientai
Salotoms
Marinatui/padažui
|
|
- Pradėkite nuo marinato: sumaišykite visus jam skirtus ingredientus. Sudėkite į marinatą svogūnus ir razinas ir palikite pasimarinuoti bent 15 minučių (galite ir ilgiau, bet pakaks 1-2 valandų)
- Prieš patiekiant salotas, į didelę plokščią lėkštę sudėkite rukolas, apibarstykite vynuogėmis, fetos sūriu. Išimkite iš marinato svogūnus ir razinas, pabarstykite ant salotų. Pašlakstykite viską marinatu, pabarstykite kedrinėmis pinijomis ir patiekite iškart.
Pingback: Kai reikia padaryti įspūdį: Big Green Egg skrudinti ėrienos šonkauliai – Nidos receptai