Mano bičiulė Rūta Paulauskienė yra bene geriausia konsultantė, kai reikia pasitarti dėl idėjų kuo pamaitinti didesnį pulką žmonių. Rūta dirba mano svajonių darbą – ji teikia keiteringo paslaugas įvairiuose vakarėliuose ir šeimos šventėse. Man ir pačiai ne kartą teko dalyvauti vakarėliuose, kuriuose buvo Rūtos gamintos vaišės, ir man visi tie vakarėliai priminė Izraelį: ten visuomet ant įvairių stilizuotų platformų būdavo surikiuojamos milžiniškos salotų ir pakepintų grilyje daržovių lėkštės, ir prie šių gardumynų, kaip taisyklė, susiburdavo didžiausias būrys žmonių! 

Jei ruošiatės kokiai formaliai ar neformaliai grilio fiestai, jums tikrai prireiks gerų universalių salotų, kurios tiks bene su visais mėsiškais kepsniais, ir neabejotinai žuvimi. Tos salotos itin paprastos, ir paruošti jas nesudėtinga. Tereikia iš anksto, likus valandai iki patiekimo, salotų padaže užmarinuoti svogūnus kartu su razinomis. Saldžiarūgščiame padaže marinuoti svogūnai suminkštės ir taps puikiu pagardu. Tačiau nepilkite padažo ant salotų anksčiau nei prieš pat tiekiant ant stalo – antraip viskas pavandeniuos ir atrodys nelabai apetitiškai. 

Mano bičiulė Rūta – geriausia patarėja, kai reikia idėjų kuo pavaišinti svečius
Salotos su feta, vynuogėmis bei marinuotais svogūnais ir razinomis
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rukolų, fetos ir vynuogių salotos su marinuotais svogūnais ir razinomis


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Kiekis: 6 asm 1x

Aprašymas

Tai universalios salotos, ypatingai tinkančios vasarą, pateikti su grilyje keptais mėsos kepsniais


Ingredientai

 

Salotoms

  • 3 saujos rukolų
  • 400 g žaliųjų vynuogių ((geriausia, jei jos be kauliukų))
  • 200 g fetos sūrio ((supjaustyto gabaliukais))
  • 2 raudonieji svogūnai ((maži), supjaustyti plonais griežinėliais)
  • sauja razinų
  • saujelė kedro riešutų (paskrudintų)

Marinatui/padažui

  • 1,5 citrinos sultys
  • 2 šaukštai baltojo balzamiko acto ((jei neturit, naudokit įprastą balzamiko actą arba pakeiskite 1 šaukštu acto plius 2 šaukštais rudojo cukraus))
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
  • druskos pipirų

Instrukcijos

  1. Pradėkite nuo marinato: sumaišykite visus jam skirtus ingredientus. Sudėkite į marinatą svogūnus ir razinas ir palikite pasimarinuoti bent 15 minučių (galite ir ilgiau, bet pakaks 1-2 valandų)
  2. Prieš patiekiant salotas, į didelę plokščią lėkštę sudėkite rukolas, apibarstykite vynuogėmis, fetos sūriu. Išimkite iš marinato svogūnus ir razinas, pabarstykite ant salotų. Pašlakstykite viską marinatu, pabarstykite kedrinėmis pinijomis ir patiekite iškart.
  • Kategorija: Užkandžiai
  • Virtuvė: Lietuvos

Vienas komentaras apie straipsnį "Salotos prie grilio patiekalų: rukola, feta ir vynuogės"

  1. Pingback: Kai reikia padaryti įspūdį: Big Green Egg skrudinti ėrienos šonkauliai – Nidos receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas 5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė