
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 400 g virtų bulvių (sutrintų grūstuve)
- 2-3 svogūno laiškai (susmulkinti)
- 1 šaukštelis sutarkuotos imbiero šaknies
- ½ šaukštelio susmulkintų česnakų (arba sutarkuotų)
- 1 žaliasis čili pipiras (susmulkintas) arba pagal skonį
- 1 šaukštas šviežių kalendrų kotelių (susmulkintų), lapelius pasilikite patiekti
- ½ šaukštelio smulkios druskos
- ½ šaukštelio garam masala prieskonių
- 2 kiaušiniai (suplakti šakute)
- 2 šaukštai sutarkuoto parmezano sūrio
- 75 g miltų (apie 6-7 šaukštai)
- sviesto (vaflinei patepti) arba aliejaus
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Sukrėskite sutrintas bulves į dubenį, ten pat sudėkite susmulkintus svogūno laiškus, tarkuotus imbierus ir česnakus, čili pipirus, kalendras, druską ir garam masala prieskonius. Išmaišykite. Supilkite į masę plaktus kiaušinius, suberkite parmezaną, sumaišykite. Pabaigoje suberkite miltus ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
- Įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę. abi keptuvės briaunas patepkite sviestu (arba aliejumi), tada dėkite apie ¼ masės į keptuvės vidurį (maždaug du kaupinus šaukštus) ir užvožę dangtį kepkite apie 4-6 minutes, kol gražiai apskrus. Šiuos blynus galite kepti ir keptuvėje.
Pastabos