Print Recipe
Lęšių troškinys su raudonu vynu ir dešrelėmis
Jaukus, maistingas ir skanus vieno puodo patiekalas, kurį džiaugsitės pasišildę ir rytojaus dieną
Course Main Dish
Virtuvė Prancūzijos
Pasiruošimas 15 min
Laikas 60 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Pankolių salotoms
Course Main Dish
Virtuvė Prancūzijos
Pasiruošimas 15 min
Laikas 60 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Pankolių salotoms
Procesas
  1. Vidutinio dydžio puode storu dugnu (idealu, jei turite špižinį (ketaus) puodą) įkaitinkite aliejų ir apkepinkite dešreles iš visų pusių, tada išimkite jas iš puodo ir atidėkite į šalį.
  2. Sumažinkite kaitrą, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus, salierus ir morkas, įberkite žiupsnį druskos ir kepinkite vis pamaišydami apie 10 min., arba kol daržovės karamelizuosis ir suminkštės. Įdėkite pomidorų pastą, suberkite nuplautus lęšius, viską išmaišykite ir apie minutę kitą pakepinkite. Tada supilkite sultinį, suberkite pankolių sėklas, įmeskite lauro lapą ir užvirinkite. Virkite apie 40-50 minučių pusiau uždengę dangtį, arba kol lęšiai išvirs, bus minkšti.
  3. Supilkite raudoną vyną, sudėkite atgal į puodą dešreles ir toliau virinkite apie 10 minučių. Jei masė pernelyg išsausėjo, įpilkite šiek tiek vandens. Paskaninkite druska ir pipirais ir patiekite.
  4. Pankolių salotos: mažame dubenėlyje sumaišykite garstyčias, grietinę, actą ir citrinų sultis, paskaninkite druska ir pipirais. Dubenyje sumaišykite pankolius su petražolėmis, sudėkite padažą ir viską sumaišykite.
Pastabos

Recepto šaltinis - Danielle Alvarez, Recipes for a lifetime of Beautiful Cooking

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *