Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 60 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 3 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 4-6 dešrelės (aš naudojau kiaulienos)
- 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas)
- 3 česnako skiltelės (susmulkintos)
- 2 saliero stiebai (smulkiai supjaustyti)
- 1 morka (smulkiai supjaustyta)
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- 1 stiklinė žaliųjų prancūziškų lęšių (Puy lentils), nuplautų
- 1 litras vištienos sultinio (arba iš bėdos vandens)
- 1 šaukštelis pankolių sėklų
- 1 lauro lapas
- 125 ml raudono vyno
- druskos, pipirų
Pankolių salotoms
- 2 pankoliai (supjaustyti labai plonomis juostelėmis, geriausia mandolina)
- 1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
- 2 šaukštai grietinės
- 1 šaukštas baltojo vyno acto
- 1 šaukštas citrinų sulčių
- saujelė kapotų petražolių
- druskos, pipirų
Ingredientai
Pankolių salotoms
|
|
Procesas
- Vidutinio dydžio puode storu dugnu (idealu, jei turite špižinį (ketaus) puodą) įkaitinkite aliejų ir apkepinkite dešreles iš visų pusių, tada išimkite jas iš puodo ir atidėkite į šalį.
- Sumažinkite kaitrą, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus, salierus ir morkas, įberkite žiupsnį druskos ir kepinkite vis pamaišydami apie 10 min., arba kol daržovės karamelizuosis ir suminkštės. Įdėkite pomidorų pastą, suberkite nuplautus lęšius, viską išmaišykite ir apie minutę kitą pakepinkite. Tada supilkite sultinį, suberkite pankolių sėklas, įmeskite lauro lapą ir užvirinkite. Virkite apie 40-50 minučių pusiau uždengę dangtį, arba kol lęšiai išvirs, bus minkšti.
- Supilkite raudoną vyną, sudėkite atgal į puodą dešreles ir toliau virinkite apie 10 minučių. Jei masė pernelyg išsausėjo, įpilkite šiek tiek vandens. Paskaninkite druska ir pipirais ir patiekite.
- Pankolių salotos: mažame dubenėlyje sumaišykite garstyčias, grietinę, actą ir citrinų sultis, paskaninkite druska ir pipirais. Dubenyje sumaišykite pankolius su petražolėmis, sudėkite padažą ir viską sumaišykite.
Pastabos