Nenusivilsit patys ir užsidirbsit aplodismentus iš svečių – šis čiskeikas yra Kažkas Tokio.
Orkaitėje keptas egiptietiškas senoviškas ryžių pudingas, patiektas su keptų rabarbarų pagardu ir pistacijų riešutais
Torta Pasqualina – ikoniškas Ligurijos regiono Velykų pyragas, kepamas su šviežiais mangoldais (arba špinatais), rikota (Lietuvoje drąsiai keiskite rikotą varške) ir kiaušiniais.
Minkštas, ne per saldus mielinis pyragas su šokolado ir žemės riešutų įdaru
Kepant šį pyragą orkaitę reikės įkaitnti kur kas stipriau nei kepant tradicinius čiskeikus. Tikslas – kad viršus mažumėlę apdegtų, kraštai būtų nelygūs, o vidus truputį įdubęs ir nepilnai iškepęs.
Ši duona nedaug ką bendro turi su tradicine duona, taip ji tik vadinasi:) Kepiniui naudokite kuo labiau pernokusius, patamsėjusius bananus, tokie saldesni ir minkštesni. Kuo labiau pernokę bananai, tuo mažiau cukraus prireiks. Tačiau jei jūsų bananai nepakankamai pernokę, cukraus kiekį galite ir šiek tiek padidinti. Ši tešlos porcija skirta nedideliam bananų duonos kepaliukui
Drėgnas keksas su romo prieskoniu ir išraiškinga karameline romo glazūra
Kas gali būti geriau už visą pilną skardą minkštutėlių cinamoninių bandelių? Jas smagiausia plėšyti rankomis ir valgyti su popiečio arbata arba užgeriant stikline pieno (kas mėgsta)
Minkštutės bandelės su sūriu ir džemu, tiks pusryčiams, priešpiečiams ar pietų dėžutei.
Ką turi italai, tai turi – geriausią pasaulyje kavą. Ir geriausius pasaulyje desertus su kava 🙂 Išbandykit, labai paprastas receptas, paruošiamas iš anksto, o skonis – svaiginantis….