
Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Kalfijoro steikams
- 1 kalafijoro galva (prireiks dviejų riekių, likusius kalafijorus panaudokite kitiems receptams)
- 1 šaukštas saldžiosios rūkytos paprikos
- žiupsnis druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus (plius dar šlakelis kepti)
- 2 šaukštai sviesto
- 2 česnako skiltelės (suplotos peiliu ir stambiai supjaustytos)
Pupelių košei
- 1 indelis konservuotų sviestinių pupelių (400g)
- 1 česnako skiltelė (pasmulkinta)
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Čimičiuri padažui
- sauja susmulkintų petražolių
- saujelė susmulkintų šviežių mėtų
- saujelė susmulkintų šviežių krapų
- 1 žaliasis čili pipiras (susmulkintas, be sėklų) arba pagal skonį
- 1-2 česnako skiltelės (susmulkintos arba sutarkuotos)
- 1 šaukštas balto vyno acto (arba pagal skonį)
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 100 ml tyro alyvuogių aliejaus
Ingredientai
Kalfijoro steikams
Pupelių košei
Čimičiuri padažui
|
![]() |
Procesas
- Iš kalafijoro galvos (maždaug apie vidurį) išpjaukite dvi riekes (apie 1,5-2cm storumo), čia bus jūsų steikai. Likusius kalafijorus panaudokite kitiems receptams. Kalafijoro steikus iš abiejų pusių pabarstykite rūkyta paparika, druska ir pipirais (druskos negailėkit), pašlakstykite alyvuogių aliejumi, įmasažuokite prieskonius kuo giliau į kalafijoro tarpelius ir palikite pasimarinuoti, kol paruošite kitas patiekalo sudedamąsias dalis.
- Pasigaminkite čimičiuri padažą: dubenėlyje sumaišykite smulkintus žalumynus (žalumynus naudokite tokius, kokius turite, čia tiks viskas ir jums priimtinomis proporcijomis. Man patinka, kai čimičiuri dominuoja petražolės, papildomai pridedu visada mėtų, tačiau nebūtina). Sumaišykite su čili pipirais ir česnakais, supilkite actą ir paskaninkite druska bei pipirais. Supilkite alyvuogių aliejų ir sumaišykite. Atidėkite į šalį, kad skoniai susimaišytų, prieš patiekiant dar pasitikrinkite, ar netrūksta druskos, rūgšties.
- Konservuotas sviestines pupeles (aš naudoju ekologiškas) suberkite į nedidelį blenderį, ten pat įdėkite pasmulkintą česnaką, supilkite pusę kiekio pupelių skysčio (arba vandens, arba sultinio) ir suplakite iki vientisos košės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, jei masė pernelyg tiršta, praskieskite ją dar šiek tiek vandens ar sultinio. Supilkite šią košę į nedidelį puodą ir kai būsite pasiruošę patiekti lėtai pakaitinkite, pašildykite.
- Lėtai įkaitinkite keptuvę (geriausia tiks sunkesnė, pvz., ketaus (špižinė)). Įpilkite mažą šlakelį aliejaus ir dėkite į keptuvę kalafijoro steikus. Visus inde, kuriame marinavosi steikai, likusius prieskonius su aliejumi sutepkite ant kalafijorų. Paimkite sunkesnį puodą švariu dugnu ir uždėkite ant steikų, kad gerai prisispaustų prie keptuvės pagrindo. Kepkite apie 3-4 minutes, arba kol kalafijorai gražiai apskrus. Apverskite kita puse, vėl paslėkite ir dar kepkite maždaug tiek pat.
- Į keptuvę sudėkite sviestą ir česnakus. Kai sviestas ištirps ir česnakai paskleis aromatą, šiek tiek paverskite keptuvę ir šaukštu nuolat pilkite karštą česnakinį sviestą ant kalafijoro kepsnių, taip pabaigdami kepti ir prisotindami kepsnius sviesto bei česnakų aromatu (pusiaukelėje apverskite steikus kita puse).
- Dviejų lėkščių centre dėkite po kelis šaukštus pupelių košės, šaukšto nugarėle paskleiskite po visą lėkštės dugną. Ant viršaus dėkite po kalafijoro steiką, palaistykite keptuvėje likusiu sviestu, viską pašlakstykite čimičiuri padažu ir patiekite.