Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 600 g cukinijų sutarkuotų stambiai
- 1 šaukštelis druskos
- 2 šalotiniai svogūnai smulkiai sukapoti
- 2 česnako skiltelės sutrintos
- 2 laimai (nutarkuota žievelė)
- 60 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių (nepilnas)
- 2 kiaušiniai lengvai suplakti
- 2,5 šaukštelio kalendrų maltų
- 1,5 šaukštelio kardamono malto
- 150 g halloumi sūrio (galite pakeisti feta)
- aliejaus skrudinimui
Ingredientai
|
|
Procesas
- Pradėkite nuo padažo: sumaišykite visus ingredientus ir padėkite padažą į šaldytuvą, kad skoniai susimaišytų.
- Sutarkuotas cukinijas sudėkite į sietelį, pabarstykite šaukšteliu druskos ir palikite nuvarvėti, apie 10 min. Po šio laiko rankomis nuspauskite cukinijas, tačiau šiek tiek drėgmės palikite, nenuspauskite cukinijų labai stipriai.
- Cukinijas sudėkite į dubenį, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus, laimo žievelę, miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, kalendras ir kardamoną, galite įberti ir pipirų. Sudėkite ir kubeliais supjaustytą halloumi sūrį (ne tarkuokite, bet pjaustykite, apie 1-2 cm gabalėliais), jei dedate fetą - įmaišykite sutrupintą, atsargiai, kad nesuardytumėte gabalėlių.
- Įkaitinkite apie 1-2cm aliejaus didesnėje gilioje keptuvėje. Iš maždaug 1 valgomojo šaukšto tešlos formuokite pailgus paplotėlius (cepelinukus), ir atsargiai įleiskite į karštus riebalus. Skrudinkite apie 6 minutes, apversdami po pusės kepimo laiko kita puse, kol taps auksiniai ir traškūs. Galite apkepinti riebaluose trumpiau, tada perkelti į orkaitę, įkaitintą iki 200C temperatūros, apie 3-4 min. Nepamirškite ištraukę iš verdančio aliejaus nusausinti riebalų perteklių popieriniu rankšluosčiu.
- Patiekite cukinijų paplotėlius karštus arba kambario temperatūros, su paruoštu padažu.
Pastabos
Recepto šaltinis - Yotam Ottolenghi, Ramael Scully, NOPI