Visi mėgsta greitai pagaminamus patiekalus. Kad ir kokia meditacija daugeliui (bent šio blog’o skaitytojų, spėju) būtų krapštymasis virtuvėje, ne kasdien tokią prabangą gali sau leisti. Ypač darbo savaitės dienomis, kai visi alkani, maisto reikia čia ir dabar, ir dar būtų gerai, kad kažkas liktų rytojaus pietų dėžutei. 

Ir čia į pagalbą ateina štai šios salotos! Greitos ir maistingos, pagaminamos max per 10 minučių, įskaitant daržovių pjaustymą. Vegetariškos, lengvos (tik pagalvokit koks geras variantas po sotesnio savaitgalio…), o ir pamaitinti gali nuo vieno iki vieno šimto valgytojų. Ką turiu omeny? Ogi tai patiekalas, kurį gaminant kiekius labai lengva mažinti ir didinti, priklausomai nuo alkanų burnų kiekio 🙂 

Griebkit receptą, tikrai žinau, kad prireiks, ypač kai orai ims dar labiau šiltėti ir ko jau ko, o užsibūti namuose niekam nesinorės:)

Azijietiškos makaronų salotos
Azijietiškos salotos su virtais ryžių makaronais, daržovėmis ir žemės riešutų padažu
Kiniškos salotos su ryžių makaronais, sezamais ir žemės riešutais
Tirštas ir maistingas salotų padažas – universalus. Jei jo liks, panaudosite daržovių coleslaw gardinti vietoje majonezo
Print Recipe
Kiniškos ryžių makaronų salotos su žemės riešutais
Tai šaltas patiekalas, kuris tiks pamaitinti miniai. Jei liks salotų rytojui, jos bus dar skanesnės - skoniai susijungs ir išryškės dar labiau nei pagaminimo dieną. Pats padažas, jei jo liks, tikrai neprapuls - laikykite stikliniame indelyje šaldytuve savaitę ir panaudokite kitokioms salotoms vietoje majonezo!
Chinese cold sesame and peanut noodles
Course Užkandžiai
Virtuvė Kinijos
Raktažodis vegetariški
Pasiruošimas 10 min
Laikas 5 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Priedai
  • 1 morka (vidutinio dydžio, supjaustyta plonais šiaudeliais)
  • 1 žalioji paprika (supjaustyta šiaudeliais)
  • ½ agurko (išskobkite sėklas ir supjaustykite pusžiedžiais)
  • 4 svogūno laiškai (supjaustyti šiaudeliais), galite pakeisti porais
Žemės riešutų padažas
Course Užkandžiai
Virtuvė Kinijos
Raktažodis vegetariški
Pasiruošimas 10 min
Laikas 5 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Priedai
  • 1 morka (vidutinio dydžio, supjaustyta plonais šiaudeliais)
  • 1 žalioji paprika (supjaustyta šiaudeliais)
  • ½ agurko (išskobkite sėklas ir supjaustykite pusžiedžiais)
  • 4 svogūno laiškai (supjaustyti šiaudeliais), galite pakeisti porais
Žemės riešutų padažas
Chinese cold sesame and peanut noodles
Procesas
  1. Užkaiskite didelį puodą vandens. Kai vanduo užvirs, sudėkite ryžių makaronus (noodles), palaukite kol vanduo vėl užvirs ir virkite 2 minutes. Nupilkite makaronus per sietelį, ir pasilikite apie 100ml vandens, kuriame virė makaronai. Išvirtus makaronus perliekite po šaltu vandeniu, kad jie greitai atvėstų ir nesuliptų, ir padėkite į šalį.
  2. Į sausą keptuvę suberkite žemės riešutus ir pakepinkite, kol jie švelniai apskrus. Bebaigiant kepti ten pat suberkite ir sezamus ir taip pat apkepinkite. Atidėkite į šalį.
  3. Pasigaminkite padažą: visus išvardintus ingredientus sumaišykite su atidėtu dar karštu skysčiu, kurį nupylėte išvirus makaronams. Pradžioje vandens pilkite mažiau, ir maišydami stebėkite konsistenciją: jei padažas pernelyg tirštas, įpilkite truputį dar makaronų nuoviro. Pats padažas turi būti stipraus skonio ir majonezo tirštumo.
  4. Dideliame dubenyje sumaišykite išvirtus makaronus, šiaudeliais supjaustytas morkas, saldžiąsias paprikas ir svogūno laiškus, užpilkite padažu ir viską sumaišykite. Pagal skonį galite papildomai pagardinti citrinos sultimis (arba ryžių actu), jei trūksta rūgštumo, taip pat druska ir pipirais, jei trūksta sūrumo. Pabarstykite viską apkepintais riešutais ir sezamų sėklomis ir patiekite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *