Pusę metų šilumos ir saulės jūs pavydėjot man, dabar mano laikas pavydėti jos jums! Kanberoje kol kas dar nėra ypatingai šalta, šį savaitgalį kieme sušlavėm paskutinius nukritusius medžių lapus (iš viso – 3 konteinerius!!), o kiti medžiai ir krūmai pasiliko žaliuoti per visą žiemą. Australijoje medžiai pasiskirstę taip, kad visais sezonais yra kas žaliuoja ir net žydi! Tad ta žiema toli gražu nėra tokia pilka, debesuota ir tamsi prie kokios mes esame pratę Lietuvoje.
Turiu pasakyti, kad gal ir aš jau beveik pripratau prie australiško gyvenimo būdo, ir šių metų sezonų kaita man jau nėra toks siaubas ir netikėtumas… Visų pirma, matyt susitaikiau su mintimi, jog kitaip nebus, kiauri namai ir liks kiaurais, tad pats metas elgtis taip, kaip žiemą elgiasi australai. Pirmiausia nusipirkau avies kailio aulinukus (garsiuosius UGGsus), kurie čia atstoja šlepetes. Na taip, atrodau kaip Kalėdų Senis šlepsėdama po namus su tais auliniais… bet bent kojoms nešalta. Tada nusipirkau tris papildomus sluoksnius flisų, ir dar išsitraukiau iš spintos N. Zelandijoje pirktus ekspedicijoms į Antarktidą skirtus apatinius – merino vilnos kelnes ir ilgomis rankovėmis marškinėlius. Bet labiausia pasiteisino investicija į elektra pašildomą paklodę – dabar nereikia porą valandų drebėti ledinėje lovoje stengiantis sušilti. Niekada nemaniau, kad tokio dalyko man prireiks…… ir dar Australijoje, bet panašu, kad be tokios paklodės išgyenti čia būtų labai sunku.
Todėl dabar galiu su jumis dalintis vasariškais receptais, kuriuos pati gaminau tada, kai pas mus spigino 30C karščiai, aš į savo terasą kviečiau svečius ir juos vaišinau štai šiuo gaivinančiu greipfrutų sorbetu… Išsikepiau ir plonyčių sausainėlių, kačių liežuvėlių (nesigavo jie man tobulos formos, bet užtai kokie skanūs…:)), kurie labai gerai suderėjo su rūgščiu desertu, paskanintu stikleliu Campari. Super vasariškas pasilepinimas, labai rekomenduoju!




Greipfrutų sorbetas su Campari
- Kiekis: 6 porc 1x
Aprašymas
Gaivintantis švelniai kartus lengvas vasariškas desertas
Ingredientai
- 500 ml raudonųjų greipfrutų sulčių ((prireiks apie 3–5 greipfrutų))
- 60 ml citrinos sulčių
- 100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- 200 g cukraus
- 80 ml Campari
Instrukcijos
- Greipfrutus perpjaukit pusiau, pašalinkit kiek įmanoma daugiau sėklų, tada sudėkite juos į blenderį ir sutrinkite. Iš šios masės išspauskite sultis – jums prireiks 500ml. Įmaišykite į greipgrutų sultis citrinų ir apelsinų sultis. 250ml šio mišinio supilkite į nedidelį puodą, ten pat suberkite cuktrų ir užkaiskite (likusį sulčių mišinį atidėkite į šalį). Kaitinkite sultis su cukrumi maišydami tol, kol cukrus pilnai ištirps. Nukelkit nuo ugnies, leiskit atvėst, tada sumaišykite su likusiom sultim ir Campari. Padėkite į šaldytuvą labai gerai atšalti.
- Idealu, jei turite ledų gaminimo mašiną – supilkite atšalusį mišinį ir pagaminkite sorbetą pagal instrukcijas. Mano ledų gaminimo mašina sugedo, tad aš sorbeto mišinį supyliau į 24 val šaldiklyje atšaldytą ledų sukimo indą (jo dvigubos sienelės užpildytos skysčiu, tad tam skysčiui užšalus indas išlieka labai šaltas) ir plakiau tame šaltame inde mikseriu, kol masė sutirštėjo.
Kitas būdas gaminti sorbetą – supilti masę į metalinį indą ir padėti į šaldymo kamerą. Maždaug kas valandą išimti ir kameros ir „sugrėboti” šakute, supurenti, ir vėl įdėti į šaldymo kamerą. Tą procesą reiktų pakartoti apie 4-5 kartus, kol sorbetas sustings ir taps purios konsistencijos.
Patiekite taurėse ar stiklinėse, pašlakstę papildomai Campari.
Pastabos
Recepto šaltinis – Y. Ottolenghi Sweet.
- Kategorija: Desertai
- Virtuvė: Fusion