Greitai pagaminamas, patogiai valgomas gatvės maistas.
Klasikinė itališka sriuba su pomidorais ir pupelėmis, tik ši patiekiama dar ir su parmezano kukuliukais. Geriausia, jei kuliukams naudosite šviežius sour dough duonos džiūvėsius. Jei turite, į sriubą verdant įmeskite gabalėlį sudžiūvusios parmezano žievės, o išvirus sriubai jį ištraukite ir išmeskite. Taip pat į sriubą dar galite bebaigiant virti įdėti ir kale kopūstų
Tai kultinis greitai apkeptų (stir fry) kiniškų daržovių garnyras, tinkantis praktiškai su bet kokiu kinišku pagrindiniu patiekalu. Svarbiausia visus ingredientus turėti pasiruošus, susipjausčius, nes pats paruošimas užtruks vos 5 minutes, ir iškart galės keliaut ant stalo. Daržovės turi išlikti traškios ir nepakeitę spalvos
Sodraus skonio ir sodrios spalvos, tiršta ir maistinga, aromatinga šventiška žuvies sriuba. Tiks kaip šiltas užkandis ant švenčių stalo, arba nesunkus elegantiškas patiekalas vakarienei.
Autentiškas itališkas maltos mėsos padažas. Padažui galite naudoti pusiau sumaišytą maltą kiaulieną ir jautieną, vien tik kiaulieną, arba vištieną/kalakutieną. Ši padažo versija – be pomidorų.
Sotus ir maistingas patiekalas iš itališkos virtuvės repertuaro
Kvapni ir maistinga, gaivi ir pavasariška lašišų sriuba. Nepagailėkite krapų – jie čia tokie pat svarbūs kaip ir pati lašiša!
Kai gyvenau Izraelyje, pamenu, kartą į svečius pasikvietėme bičiulius vakarienei. Maistą ruošiau aš pati. Kaip dera, iš anksto paklausiau, ar šie neturi kokių nors ypatingų apribojimų (labiau mintyje, žinoma, turėjau klausimą ar šie bičiuliai griežtai laikosi košerinių taisyklių). Moteris pranešė, jog ji nevalgo dalykų su glitimu. Mano pačios žinios dar tada (prieš beveik 10 metų) […]