Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 80 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Ryžių pudingui
- 500 ml pieno
- 500 ml grietinėlės 10% arba 36%
- 100 g cukraus
- 1 cinamono lazdelė
- 1 vanilės ankštis (arba 1 šaukštelis vanilės ekstrakto)
- 4 kiaušiniai
- 2 kiaušinių tryniai
- 100 g arborio ryžių
- pistacijų (patiekti)
Ingredientai
Ryžių pudingui
|
|
Procesas
- Į puodą supilkite pieną, grietinėlę, suberkite cukrų, įdėkite cinamono lazdelę, vanilės ankštį (perpjaukite ją ir išskobkite sėklytes), ir užkaiskite. Maišykite, kol cukrus ištirps, tada išjunkite kaitrą (neleiskite užvirti) ir palikite įsigerti prieskoniams apie 15 min. Po to laiko galite išimti cinamoną ir vanilę (aš kepiau kartu su jomis ir išėmiau jau iš pudingo).
- Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 160C. 2 litrų talpos karščiui atsparų indą patepkite sviestu. Dubenyje suplakite kiaušinius ir trynius, įberkite žiupsnelį druskos. Supilkite pieno mišinį, suberkite ryžius. Išmaišykite ir supilkite į paruoštą kepimo indą. Tą indą įstatykite į skardelę, į skardelę įpilkite karšto vandens ir pašaukite kepti.
- Kepkite 15min. Tada ištraukite iš orkaitės, pamaišykite (masė bus šiek tiek pradėjusi tirštėti). Vėl pašaukite kepti. Po 15 minučių dar kartą pamaišykite (dabar jau masė bus gana stipriai sutirštėjusi, ypač arčiau dugno). Vėl pašaukite kepti 30 minučių. Padidinkite kaitrą iki 220C ir pakepkite dar 10 minučių, kad apskrustų pudingo viršus. Išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti 15 minučių, tada patiekite.
- Kol pudingas kepa, kitame inde toje pačioje orkaitėje pasigaminkite rabarbarų pagardą: visus ingredientus sudėkite į nedidelę skardelę ar karščiui atsparią keptuvėlę. Pašaukite kepti apie 15 min., arba kol rabarbarai bus minkšti. Išimkite iš orkaitės kol prireiks.
- Šaukštu dėkite pudingo į lėkštes, patiekite palaistę rabarbarais ir jų sultimis, pabarstę pistacijų riešutais.
Pastabos
Taip, Giedre, tikrai 100g.
Sveiki, ar tikrai tik 100 g ryžių 6 porcijoms?