Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1 visa žuvis (aš naudojau baramundi, bet tiks bet kokia jūrinė) apie 1,5kg
Prieskonių pastai
- ½ pundelio kalendrų
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 2 česnako skiltelės susmulkintos
- 2 cm imbiero šaknies susmulkintos
Mango čili padažui
- 1 mango (gali būti šaldytas)
- ¼ stiklinės Alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas acto
- 1 raudonas čili pipiras smulkiai supjaustytas
- ½ šaukštelio cukraus
- ½ šaukštelio druskos
- 2 šaukštai kalendrų stiebų susmulkintų
Kopūstų salotoms
- ½ kopūsto labai mažo, vasarinio, šviežio
- 2 šaukštai acto
- 1 šaukštelis cukraus
- druskos
- kalendrų lapų
Duonos paplotėliams
- 400 g miltų (self rising) arba 400g miltų + 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 200 ml pieno
- 1 šaukštelis acto
- 1 šaukštelis druskos
- 2 šaukštai kalendrų stiebų susmulkintų
- 2 šaukšteliai prieskonių pastos (tos, kurią atidėjot)
Ingredientai
Prieskonių pastai
Mango čili padažui
Kopūstų salotoms
Duonos paplotėliams
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Žuvį nuplaukite ir nusausinkite, padarykite negilias įpjovas šonuose, pabarstykite gausiai druska.
- Virtuviniu smulkintuvu susmulkinkite visus ingredientus skirtus prieskonių pastai. 2 šaukštelius šios pastos pasilikite, o likusią sutepkite ant žuvies, taip pat patepdami į įpjovas ir į vidų. Palikite pasimarinuoti 15 min. Tada pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min, arba kol žuvis pilnai iškeps. Laikykite šiltai.
- Pasigaminkite duonos paplotėlių tešlą: iš visų išvardintų ingredientų užminkykite elastingą tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 15 min pailsėti. Tada padalinkite tešlą į 12 vienodų gabalėlių, kiekvieną iškočiokite į nedidelį apvalų ploną paplotėlį ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, iškepus iškart pabarstykite druskos dribsniais. Laikykite šiltai.
- Pasgaminkite mango čili padažą: labai smulkiai supjaustykite mango, sumaišykite su likusiais ingredientais, pabaigoje dar įmaišykite ir susmulkintų kalendrų lapų. Atidėkite į šalį.
- Kopūstus labai plonai supjaustykite. Įmaišykite actą, cukrų, truputį druskos ir porą šaukštų mango čili padažo. Prieš patiekiant apibarstykite kalendrų lapais.
- Patiekite keptą žuvį su šiltais duonos paplotėliais ir kopūstų salotomis ir su mangų čili padažu.
Pastabos