Keptas ryžių pudingas su rabarbarais
Orkaitėje keptas egiptietiškas senoviškas ryžių pudingas, patiektas su keptų rabarbarų pagardu ir pistacijų riešutais
Porcijos Pasiruošimas
6porc 15min
Laikas
80min
Porcijos Pasiruošimas
6porc 15min
Laikas
80min
Ingredientai
Ryžių pudingui
Rabarbarų pagardui
Procesas
  1. Į puodą supilkite pieną, grietinėlę, suberkite cukrų, įdėkite cinamono lazdelę, vanilės ankštį (perpjaukite ją ir išskobkite sėklytes), ir užkaiskite. Maišykite, kol cukrus ištirps, tada išjunkite kaitrą (neleiskite užvirti) ir palikite įsigerti prieskoniams apie 15 min. Po to laiko galite išimti cinamoną ir vanilę (aš kepiau kartu su jomis ir išėmiau jau iš pudingo).
  2. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 160C. 2 litrų talpos karščiui atsparų indą patepkite sviestu. Dubenyje suplakite kiaušinius ir trynius, įberkite žiupsnelį druskos. Supilkite pieno mišinį, suberkite ryžius. Išmaišykite ir supilkite į paruoštą kepimo indą. Tą indą įstatykite į skardelę, į skardelę įpilkite karšto vandens ir pašaukite kepti.
  3. Kepkite 15min. Tada ištraukite iš orkaitės, pamaišykite (masė bus šiek tiek pradėjusi tirštėti). Vėl pašaukite kepti. Po 15 minučių dar kartą pamaišykite (dabar jau masė bus gana stipriai sutirštėjusi, ypač arčiau dugno). Vėl pašaukite kepti 30 minučių. Padidinkite kaitrą iki 220C ir pakepkite dar 10 minučių, kad apskrustų pudingo viršus. Išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti 15 minučių, tada patiekite.
  4. Kol pudingas kepa, kitame inde toje pačioje orkaitėje pasigaminkite rabarbarų pagardą: visus ingredientus sudėkite į nedidelę skardelę ar karščiui atsparią keptuvėlę. Pašaukite kepti apie 15 min., arba kol rabarbarai bus minkšti. Išimkite iš orkaitės kol prireiks.
  5. Šaukštu dėkite pudingo į lėkštes, patiekite palaistę rabarbarais ir jų sultimis, pabarstę pistacijų riešutais.
Pastabos

Recepto šaltinis – Matt Preston