Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 35 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 4 česnako skiltelės
- 1 svogūnas (mažas), supjaustytas smulkiai
- 1 pankolis (nedidelis), supjaustytas plonomis plunksnelėmis
- 1 stiklinė baltojo vyno
- ½ šaukštelio čili pipirų dribsnių (arba pagal skonį)
- 2 indeliai konservuotų pimidorų savo sultyse (po 400g), geriausia vyšninių
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 1,5 litro sultinio (daržovių arba žuvų)
- 50 g sviesto
- ½ stiklinės polentos
- 1 kg žuvų ir jūros gėrybių mišinio (tiks šaldytas)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, česnakus ir pankolius, įberkite druskos ir kepinkite kol suminkštės (6-8 min). Supilkite vyną, užvirinkite. Po poros minučių suberkite čili, supilkite pomidorus su visomis sultimis, pastą, 1 litrą sultinio ir užvirkite. Virkite apie 15 min, arba kol pomidorai sutrūkinės, sriuba truputį sutirštės.
- Kol sriuba verda, pasigaminkite polentą: į nedidelį puodą supilkite likusį 0,5 litro sultinio ir užvirinkite. Įdėkite sviestą ir palaukite, kol ištirps. Nuolat plakdami šluotele plona srovele berkite polentą. Kaitinkite maišydami mediniu šaukštu, kol sutirštės (apie 3-4 min). Nukelkite nuo ugnies, laikykite šiltai (galite iškirpti iš kepimo popieriaus apskritimą, kurio diametras toks pats, kaip puodo, ir uždengti polentą taip, kad popierius liestųsi prie paviršiaus - taip polenta neapdžius).
- Į sriubą sudėkite jūros gėrybes, padidinkite kaitrą, užvirinkite ir virkite apie 4-6 minutes, arba kol visos jūros gėrybės bus išvirę. Patiekite sekliuose dubenėliuose, įdėkite po šaukštą polentos ir įpilkite sriubos su jūros gėrybėmis.
Pastabos
Recepto šaltinis - Gourmet traveler