Print Recipe
Jūros gėrybių sriuba iš Toskanos su polenta
Masitingas, aromatingas ir greitas patiekalas iš saulėtosios Italijos
Course Sriubos, Main Dish
Virtuvė Italian
Raktažodis žuvis, jūros gėrybės
Pasiruošimas 15 min
Laikas 35 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Sriubos, Main Dish
Virtuvė Italian
Raktažodis žuvis, jūros gėrybės
Pasiruošimas 15 min
Laikas 35 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, česnakus ir pankolius, įberkite druskos ir kepinkite kol suminkštės (6-8 min). Supilkite vyną, užvirinkite. Po poros minučių suberkite čili, supilkite pomidorus su visomis sultimis, pastą, 1 litrą sultinio ir užvirkite. Virkite apie 15 min, arba kol pomidorai sutrūkinės, sriuba truputį sutirštės.
  2. Kol sriuba verda, pasigaminkite polentą: į nedidelį puodą supilkite likusį 0,5 litro sultinio ir užvirinkite. Įdėkite sviestą ir palaukite, kol ištirps. Nuolat plakdami šluotele plona srovele berkite polentą. Kaitinkite maišydami mediniu šaukštu, kol sutirštės (apie 3-4 min). Nukelkite nuo ugnies, laikykite šiltai (galite iškirpti iš kepimo popieriaus apskritimą, kurio diametras toks pats, kaip puodo, ir uždengti polentą taip, kad popierius liestųsi prie paviršiaus - taip polenta neapdžius).
  3. Į sriubą sudėkite jūros gėrybes, padidinkite kaitrą, užvirinkite ir virkite apie 4-6 minutes, arba kol visos jūros gėrybės bus išvirę. Patiekite sekliuose dubenėliuose, įdėkite po šaukštą polentos ir įpilkite sriubos su jūros gėrybėmis.
Pastabos

Recepto šaltinis - Gourmet traveler

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *