Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejaus
- 2 česnako skiltelės (susmulkintos)
- Čili dribsnių
- 2 dešrelės (šviežios mėsos, geriausia - itališkos)
- 300 g brokolių (sulaužytų žiedeliais)
- 400 g pastos
- sutarkuoto parmezano sūrio (nebūtina)
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Dideliame puode užvirinkite vandenį ir jį gausiai pasūdykite. Suberkite brokolius ir apvirkite juos apie 3-5 minutes, kol bus al dente.
- Tuo pačiu metu didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepinkite česnakus. Atsargiai įpjaukite dešrelių apvalkalus ir išimkite mėsą, sudėkite ją gabalėliais į keptuvę ir leiskite apkepti. Pabarstykite čili pipirais. Tada kiaurasamčiu išgriebkite apvirusius brokolius ir juos sudėkite į keptuvę, kad keptų kartu su mėsa. Pakepinę porą minučių į keptuvę įpilkite samtelį skysčio, kuriame virė brokoliai, ir toliau kepinkite/troškinkite.
- Palaukite kol vanduo, kuriame virė brokoliai, vėl užvirs ir suberkite pastą. Virkite pagal pakelio instrukcijas minus 2 minutes. Išgriebkite pastą kiaurasamčiu ir taip pat sudėkite į keptuvę, kartu su mėsa ir brokoliais. Įpilkite dar samtelį (ar kiek reikia) skysčio, kuriame virė pasta, ir maišydami pakaitinkite apie 1-2 minutes, kol skoniai susujungs. Pabaigoje pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais.
- Patiekite iškart, jei pageidaujate, pabarstykite tarkuotu parmezanu.