Nežinia kodėl, bet keptų burokėlių ir ožkų sūrio derinys patinka (beveik) visiems. Todėl drąsiai imkitės šio užkandžio, jei laukiate svečių, o ypač jei jų tarpe bus vegetarų: šis patiekalas jiems atstos pagrindinį maistą
Tai bene universaliausias užkandis, kuris tiks tiek prie mėsos patiekalų, tiek su paskrudintos duonos riekele, paskaninta trupučiu česnako. Taip paruoštos paprikos gali stovėti šaldytuve iki savaitės, kuo ilgiau marinuojasi, tuo skanesnės
Pikantiškas vegetariškas pyragas, kuriame gorgonzola įneša ypatingo poskonio ir egzotikos. Tačiau jei gorgonzolos nemėgstate, pakeiskite ją kitokiu sūriu – tarkuotu Parmezanu arba Fontina
Turtingas skoniais ir konsistencija troškinys pagal Ottolenghi
Patiekalas, kuriam prireiks vos vieno orkaitei tinkamo indo – keptuvės, kepimo formos ar pan. Patiems bus sunku patikėti, kad sudėjus į krūva visus ingredientus ir pašovus kepti, po kurio laiko ištrauksite visai šeimai paruoštą vakarienę. Ir (beveik) jokio indų plovimo 🙂
Greitai paruošiamas vegetariškas patiekalas. Tinkamas gaminti tiek didesnėmis, tiek mažesnėmis porcijomis. Skanus ir šiltas, ir šaltas (salotų pavidalu)
Jei turite pernelyg daug pomidorų – pasigaminkite šio pagardo. Jis tiks krostiniams ir greitai vasariškai pastai.
15 minučių patiekalas toms dienoms, kai visiškai nesinori laiką leisti virtuvėje.
Pavasariu alsuojantys šviežutėliai ravioliai su šparagais ir rikota
Iš kulinarinių knygų autorės Emiko Davies šeimos lobyno. Patiekalas, kurio dažniausiai prašo anūkai savo Toskanoje gyvenančios močiutės Angelos 🙂