Be proto skanus pyragas, kuriame nedaug tešlos, nedaug saldumo ir riebalų, bet labai daug obuolių ir skonio.
Ką turi italai, tai turi – geriausią pasaulyje kavą. Ir geriausius pasaulyje desertus su kava 🙂 Išbandykit, labai paprastas receptas, paruošiamas iš anksto, o skonis – svaiginantis….
Itališa pomidorų pasta su baklažanais
Klasikinis itališkas užkandis – kitaip: su keptais pomidorais, pagardintas česnakais, imbierais ir čili, su Artimųjų Rytų skoniais ir poskoniais.
Nesudėtingas šeimos vakarienės patiekalas, kurio ingredientus galima pasiruošti iš anksto, beliks tik pabaigti gaminti patiekalą prieš vakarienę orkaitėje.
Trapūs pikantiški sausainiai, nuostabiai tinkantys su taure vyno ar gabalėliu sūrio – taralli al vino
Švelniai aitrus padažas, pagardintas ypatinga rožine harisa
Vienos keptuvės patiekalas, kuris tinkamas valgyti visą dieną ir su tais priedais, kuriuos labiausiai mėgstate!
Pakelkit rankas, kas nemėgsta lazanijos. Juk čia viskas, kas geriausia: auksinis apskrudęs sūris viršuje, traškūs krašteliai, ir drėgnas vidus… Tik ši mažumėlę žalesnė ir draugiškesnė:)
Klasikinė itališka sriuba su pomidorais ir pupelėmis, tik ši patiekiama dar ir su parmezano kukuliukais. Geriausia, jei kuliukams naudosite šviežius sour dough duonos džiūvėsius. Jei turite, į sriubą verdant įmeskite gabalėlį sudžiūvusios parmezano žievės, o išvirus sriubai jį ištraukite ir išmeskite. Taip pat į sriubą dar galite bebaigiant virti įdėti ir kale kopūstų