Print Recipe
Japoniški pietūs: kepta lašiša su ryžiais, marinuotais ridikais ir ponzu padažu
Greitai paruošiamas maistingas japoniškas dubenėlis - daug spalvų, daug tekstūrų, daug skonio.
Course Main Dish
Virtuvė Japonijos
Raktažodis žuvis
Porcijos
porc
Ingredientai
Lašišai
Marinuotiems ridikėliams
Ponzu padažui
Course Main Dish
Virtuvė Japonijos
Raktažodis žuvis
Porcijos
porc
Ingredientai
Lašišai
Marinuotiems ridikėliams
Ponzu padažui
Procesas
  1. Pradėkite nuo marinuotų ridikėlių (galite juos pasiruošti iš vakaro ir laikyti šaldytuve). Supjaustytus ridikėlius sudėkite į nedidelį stiklinį (ar kitokį nemetalinį) indą, suberkite kalendrų sėklas. Cukrų ir actą užkaiskite, maišykite, kol cukrus ištirps. Kai skystis užvirs, verdančiu užpilkite ridikėlius ir palikite kol visiškai atauš.
  2. Lašišą patepkite aliejumi ir pabarstykite druska. Įkaitinkite keptuvę, klokite lašišos kepsnelius odele į apačią ir kepkite apie 2-3 minutes. Tada apverskite kita puse ir apkepkite apie 2 minutes. Galiausiai maždaug po 1 minutę apkepinkite kiekvieną šoną.
  3. Kol lašiša kepa, užkaiskite puodą vandens, įberkite druskos. Trumpai apvirkite daržoves (brokolius, sniegines ankštis) - apie 2 min., tik kol truputį suminkštės, bet išliks skaisčios spalvos. Ištraukite kiaurasamčiu iš puodo, sudėkite į dubenėlį ir pašlakstykite sezamų aliejumi.
  4. Pasigaminkite ponzu padažą: visus ingredientus sumaišykite mažame dubenėlyje.
  5. Patiekite lašišą su virtais ryžiais ir apvirintomis daržovėmis, su marinuotais ridikėliais, pabarstykite viską sezamais ir pašlakstykite ponzu padažu.
Pastabos
Receptas - Julia Busuttil Nishimura. Around the table

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *