Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Lašišai
- 500 g lašišos filė su oda (supjaustytos į 4 kepsnelius)
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- sauja cukrinių žirnelių ankščių (arba kitokių daržovių)
- sauja brokolių (arba kitokių daržovių)
- 2 šaukštai sezamų aliejaus
Marinuotiems ridikėliams
- 8 ridikėliai (supjaustyti ketvirčiais)
- 1 šaukštelis kalendrų sėklų
- 100 g cukraus
- 100 ml ryžių acto
Ponzu padažui
- 3 šaukštai sojų padažo (light, su sumažintu druskos kiekiu)
- 2 šaukštai citrinų sulčių (arba jei turite, yuzu sulčių)
- 1 skiltelė česnako (susmulkinta)
Patiekti
Ingredientai
Lašišai
Marinuotiems ridikėliams
Ponzu padažui
Patiekti
|
|
Procesas
- Pradėkite nuo marinuotų ridikėlių (galite juos pasiruošti iš vakaro ir laikyti šaldytuve). Supjaustytus ridikėlius sudėkite į nedidelį stiklinį (ar kitokį nemetalinį) indą, suberkite kalendrų sėklas. Cukrų ir actą užkaiskite, maišykite, kol cukrus ištirps. Kai skystis užvirs, verdančiu užpilkite ridikėlius ir palikite kol visiškai atauš.
- Lašišą patepkite aliejumi ir pabarstykite druska. Įkaitinkite keptuvę, klokite lašišos kepsnelius odele į apačią ir kepkite apie 2-3 minutes. Tada apverskite kita puse ir apkepkite apie 2 minutes. Galiausiai maždaug po 1 minutę apkepinkite kiekvieną šoną.
- Kol lašiša kepa, užkaiskite puodą vandens, įberkite druskos. Trumpai apvirkite daržoves (brokolius, sniegines ankštis) - apie 2 min., tik kol truputį suminkštės, bet išliks skaisčios spalvos. Ištraukite kiaurasamčiu iš puodo, sudėkite į dubenėlį ir pašlakstykite sezamų aliejumi.
- Pasigaminkite ponzu padažą: visus ingredientus sumaišykite mažame dubenėlyje.
- Patiekite lašišą su virtais ryžiais ir apvirintomis daržovėmis, su marinuotais ridikėliais, pabarstykite viską sezamais ir pašlakstykite ponzu padažu.
Pastabos