Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 60 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Bulvėms
- 1 kg bulvių (supjaustytų gana storais 1-1,5cm pagaliukais)
- 2 šaukšteliai ryžių miltų
- 1 šaukštelis druskos dribsnių
- 3 šaukšteliai Alyvuogių aliejaus
Marinuotiems koteliams
- 1 šaukštas šviežių kalendrų kotelių susmulkintų (arba petražolių, arba abiejų mišinio)
- 1 šaukštas obuolių acto
- ¼ šaukštelio druskos dribsnių
Rūkytiems sūriems riešutams
- 45 ml Alyvuogių aliejaus
- 40 g kedrinių pinijų riešutų
- 30 g migdolų (be odelės, pasmulkintų)
- 1 šaukštelis rudojo cukraus
- 1 šaukštelis juodųjų sezamo sėklų (arba nigela sėklų)
- 1 šaukštelis Čili dribsnių (rinkitės švelnesnius, jei nemėgstate aštriai) idealu, jei turite turkiškų čili dribsnių urfa
- 1 šaukštelis Alepo čili pipirų (praleiskit, jei neturit)
- ½ šaukštelio rūkytos saldžios paprikos
- ¼ šaukštelio druskos dribsnių
Jogurtiniam tachini padažui
- 60 g graikiško natūralaus jogurto
- 50 g tachini
- 2 šaukštai vandens
- 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 2 česnako skiltelės (susmulkintos)
- ¼ šaukštelio druskos dribsnių
Ingredientai
Bulvėms
Marinuotiems koteliams
Rūkytiems sūriems riešutams
Jogurtiniam tachini padažui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Didelę skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Supjaustytas bulves pabarstykite ryžių miltais, druska, pašlakstykite aliejumi, viską ranka sumaišykite, kad bulvės pasidengtų vienodai, ir paskleiskite į skardą vienu sluoksniu. Skardą uždenkite aliuminio folija ir pašaukite kepti 15 min.
- Kol bulvės kepa, pasigaminkite trumpai marinuotus kalendrų kotelius - sumaišykite viską nedideliame dubenėlyje ir atidėkite į šalį kol prireiks. Pasigaminkite jogurto ir tachini pagardą - sumaišykite visus ingredientus ir atidėkite į šalį.
- Praėjus 15 minučių padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220C, nuimkite foliją ir kepkite bulves toliau 15 min. Bulves pamaišykite, jei reikia, apsukite skardą kita puse, kad tolygiau keptų ir kepkite dar apie 20-25 minutes, arba kol bulvės taps traškios ir gražiai apskrudę.
- Kol bulvės kepa, pasigaminkite riešutus: mažoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite riešutus ir kepinkite maišydami apie 1-2 minutes, kol riešutai pradės ruduoti. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite cukrų, sezamus bei likusius prieskonius ir druską. Sudėkite riešutus į dubenėlį ir atidėkiete į šalį.
- Patiekite bulves didelėje lėkštėje, pašlakstę jogurto padažu, marinuotais koteliais (kartu su visu marinatu) ir pabarstę riešutais.
Pastabos