Kai pagerėja oras, niekas juk nesimėgauja sėdėjimu namie ir spoksojimu per langą į žydrą dangų. Kad ir kaip mėgčiau sukinėtis virtuvėje, geras oras mane kviečia rinktis receptus, kuriems reikia skirti kuo mažiau laiko, tačiau maistas privalo nė kiek nenukentėti nei skonio, nei kokybės atžvilgiu!

Šiltuoju sezonu aš mėgstu po ranka turėti „pusryčių on the go” variantų – kartais tai būna granola su jogurtu ir keliais sezoniniais vaisiais, kartais iš vakaro pasigamintas Bircher Musley dubenėlis, o kartais – į ranką lengvai pagriebiamas sveikuoliškas keksiukas. Dienos pradžios aš neįsivaizduoju be puodelio kavos, o prie kavos man visada norisi kažko skanaus (taip taip, žinau, kad nereiktų piktnaudžiauti tais skanumais, tačiau aš sąžiningai „atidirbu” suvartotas kalorijas sporto salėje ar bėgte sukdama kilometrus palei ežerą). O kadangi čia, kur gyvenu, rytais viskas aplink kvepia kava, tai man visai patinka tokie rytai, kai pakeliuj nusiperku puodelį latės ir su malonumu pasilepinu užsikąsdama savo pasigamintu užkandžiu. 

Šiuos rabarbarų keksiukus išsikepiau dar ir besiruošdama savaitės atostogoms prie jūros – kelionės automobiliu Australijoje niekuomet nebūna trumpesnės nei 3 valandos, todėl oi kaip praverčia tokie gerumai, supakuoti dėžutėje, kai stabtelėjęs pramankštinti kojų gali dar ir pasimėgauti maistingu ir gardžiu naminiu kepiniu. 

Šie keksiukai labai nesudėtingai paruošiami – neprireiks jokios virtuvės technikos, o darbą atliksite greičiau, nei spės įkaisti orkaitė. Aš keksiukus pagardinau maltais kardamonais, cinamonu ir vanile, čia taip pat tiks nutarkuota citrinos žievelė, malti imbierai ar kitokie jūsų mėgiami prieskoniai. Rabarbarų rūgštelę vos šiek tiek „nugesins” saldumas, mat cukraus čia – itin nedaug, tad jei jūs pratę prie saldesnių kepinių, įdėkite papildomai. Būtinai pabarstykite stambiu cukrumi keksiukus kepant – jis maloniai traškės valgant, kartu su apskrudusiais riešutais. 

Rhubarb muffins
Rabarbarų keksiukai – labai patogus pusryčių „on the go” variantas
Keksiukai su rabarbarais
Minkšti ir maistingi keksiukai su rabarbarais
Print Recipe
Rabarbarų keksiukai
Puikus greitų pusryčių patiekalas - griebei į ranką ir gali bėgti gyventi gyvenimo:) Keksiukai super lengvai pagaminami, neprireiks jokios virtuvės technikos. Labai nedaug riebalų (tik 100ml alyvuogių aliejaus) ir cukraus (vos vos priduos saldumo, tačiau jei mėgstat saldesnius kepinius dėkite cukraus daugiau), praturtinti riešutais, avižiniais dribsniais, chia sėklomis.
Rabarbarų keksiukai lėkštėje
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis rabarbarai, riešutai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 25 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis rabarbarai, riešutai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 25 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Rabarbarų keksiukai lėkštėje
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Keksiukų formelės ertmes arba išklokite popieriniais sijonėliais, arba labai gerai ištepkite riebalais.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus - miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, sodą, druską, cukrų, kardamonus, chia sėklas. Kitame nedideliame dubenėlyje sumaišykite plaktą kiaušinį, vanilę, aliejų ir pieną. Šį skystą mišinį supilkite į sausus ingredientus ir išsukite šaukštu (tešla bus kietoka). Įmaišykite 2 stiklines rabarbarų (pusę stiklinės atidėkite pabaigai) bei ⅔ kiekio riešutų (kitus atidėkite pabaigai).
  3. Šaukštu sudėkite tešlą po lygiai į paruoštas keksiukų ertmes. Ant viršaus uždėkite po kelis gabalėlius rabarbarų (švelniai juos įspauskite į tešlą), pabarstykite atidėtais riešutais ir stambiu cukrumi. Kepkite apie 25 minutes (arba ilgiau, kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą). Skanūs ir dar šilti, ir atvėsę.
Pastabos

Receptas (mano lengvai adaptuotas) - iš Feasting at Home

Komentarų apie "Pusryčiai on the go: Rabarbarų keksiukai su riešutais ir kardamonais": 4

  1. Nida Degutienė:

    Akvile, puiku, čia viskas tiks, o ir kiekvienąkart vis kitoks rezultatas džiugins:)

  2. Akvile:

    Labai labai skanus keksiukai! As rabarbaraus maisiau su obuoliais ir vietoj migdolu dejau graikiskus riesutus- super skanu! Aciu !

  3. Nida Degutienė:

    Inga, atsiprašau, pasitaiko ir taip. Dėkui, kad pastebėjote. Dribsnius maišyti kartu su sausais produktais į tešlą. Receptą pataisiau.

  4. Inga:

    Avižiniai dribsniai praleisti. Neaišku, ką su jais daryti ir kuriame etape dėti. Ar maišyti su sausais produktais, ar barstyti kaip pabarstuką. Bandysim eksperimentuot 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *