Jei atsiversite bet kurio didesnio Kinijos patiekalų restorano meniu, greičiausiai šį patiekalą rasite sąraše. Tai tipinis Sičuano virtuvės valgis, toks populiarus Kinijoje ir už jos ribų, kad bene geriausiai atpažįstamas ir užsieniečių tarpe. Žinant kaip greitai ir paprstai jis pagaminamas, net drovu, kad tik dabar pati jį išmėginau:) Sultinga vištiena ir traškūs riešutai, besimaudantys saikingai saldžiarūgščiame padaže – štai taip aromatingai gali pakvipti jūsų vakarienės stalas:) 

Ką reikia nusipirkti, kad be vargo namuose galėtumėte gaminti kiniškus patiekalus, galite paskaityti ČIA

Būtinai kviečiu išbandyti!

Gong Bao: vištiena su žemės riešutais
Egzotiškoji stir-fry vištiena su žemės riešutais ir saldžiarūgščiu padažu
Print Recipe
Gong bao: vištiena su žemės riešutais
Tai vienas ikoniškų Kinijos virtuvės patiekalų, kuriame susilieja sultinga vištiena, traškūs riešutai ir švelnus saldžiarūgštis padažas. Jei tik turite Sičiuano pipirų, būtinai jų įdėkite, šie kilstels patiekalą į naujas aukštumas
Course Main Dish
Virtuvė Kinijos
Pasiruošimas 15 min
Laikas 10 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Marinatui
Padažui
Course Main Dish
Virtuvė Kinijos
Pasiruošimas 15 min
Laikas 10 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Marinatui
Padažui
Procesas
  1. Supjaustykite vištienos krūtinėles vienodais kubeliais, maždaug 1-1,5cm dydžio. Sudėkite vištieną į nedidelį dubenėlį. Sumaišykite visus marinato ingredientus ir užpilkite ant vištienos, viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti mažiausiai pusvalandžiui, galit ir per naktį šaldytuve.
  2. Česnakus supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūnų laiškus supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais, koiais pjaustėte vištieną. Mažame indelyje sumaišykite visus ingredientus padažui.
  3. Ant didelės ugnies įkaitinkite wok'ą. Įpilkite aliejaus ir pateliuskuokite, kad juo pasidengtų sienelės. Suberkite čili pipirus ir Sičuano pipirus ir akimirką pakepinkite, kol paskleis aromatą, bet saugokit, kad neimtų svilti.
  4. Sudėkite vištieną ir kepinkite nuolat maišydami (stir-fry). Kai tik vištienos kubeliai atsiskirs vienas nuo kito, suberkite česnakus ir imbierus, taip pat svogūno laiškus, ir toliau kepinkite maišydami kol pasklis aromatas, o vištiena bus beveik iškepusi (galite patikrinti išėmę gabalėlį ir perpjovę pusiau).
  5. Išmaišykite padažą ir supilkite jį į wok'ą, visąlaik maišydami ir kepindami. Kai tik padažas taps tirštas ir žvilgantis, suberkite žemės riešutus, dar kartą išmaišykite ir patiekite iškart.
Pastabos

*Jei namuose turite tik nekepintų žemės riešutų, pasikepinite juos patys: įkaitinkite orkaitę iki 120C. Riešutus suberkite į nedidelę skardelę ir kepkite apie 15-20 min. (laiks nuo laiko patikrinkite, ar nedega). Išimkite, atvėsinkite, tada suberkite į švarų virtuvinį rankšluostį ir patrinkite riešutus, taip pašalindami jų luobeles. 

Recepto šaltinis: Fuchia Dunlop, Every Grain of Rice

Komentarų apie "Gong Bao: kiniška vištiena su žemės riešutais": 8

  1. Vaidas:

    Noriu padėkoti už receptą – skonis tikrai gavosi nuostabus. Net ir šiek tiek padauginus čili pipiriukų svečiai liko patenkinti. Rekomenduoju, jei tik yra galimybė, naudoti ir Mirin ir Shaoxing vyną (ko gero tiktų ir kitas baltas pusiau saldus) proporcijomis 1/2 , taip patiekalas įgauna šiek tiek daugiau saldumo, kas tikrai dera.

  2. Nida:

    Vaidai, reiktų palikti nemaltus, galima pagrūsti lengvai. Toks ir yra tikslas – Sičiuano pipirai tarsi „apmarina”, apšaldo skonio receptorius, taip, jie permuša skonį, bet tokia ir yra Sičiuano virtuvė… labai aštri, su dominuojančiais specifinio skonio pipirais

  3. Vaidas:

    Tada dar klausimas dėl Sičuano pipirų – malti ar žirneliai? Nes mes pamėginom žirnelius ir palikom patiekale, tai pačių žirnelių (jei jau pasiseka sukramtyt) skonis toks stiprus kad permuša viską ir nebesijaučia patiekalo skonio …

  4. Vaidas:

    Klausimas dėl Sichuano ir čhili pipirų, ar juos reik išgaudyti pakepinus prieš pradedant gaminti patiekalą ar taip ir palikti?

  5. Nida:

    Ieva, valioooooo! Šaunuolė, kad ryžotės, nes tik tiek ir reikia įsitikinti, kad Azijos patiekalai paprastesni, nei mums atrodo 🙂

  6. Ieva:

    Gong Bao pavyko puikiai! Visada bijojau gaminti patiekalus is kinu virtuves, bet rezultatas nustebino, skonis nenusileidzia restoranui! Ačiū!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *