Šios salotos yra pavojingos, nes prie jų lengvai priprantama:) Nesakykite, kad neįspėjau:) Jas pasigaminti vieni juokai, o česnakinis saldžiarūgštis sojų padažas paprasčiausius lietuviškus agurkus paverčia tikrais stalo karaliais.
Kinijoje ant stalo be kelių pagrindinių patiekalų dažniausiai būna ir gaivios salotos, kurios ir papildo valgomus skonius bei tekstūras, bet taip pat ir maloniai gaivina, ypač jei pagrindiniai patiekalai aitresnio skonio. Agurkai čia sutraiškomi prieš pjaustant, tokiu būdu sugeria padažą akimirksniu, tad vos sumaišius jau galima patiekti. Jei palaikysite ilgiau, agurkai paleis daugiau skysčio, o pats patiekalas taps intensyvesnio skonio.
Jei tik norisi, pašlakstykite šias salotas čili aliejumi – tiems, kas mėgsta aštresnius pojūčius, labai patiks:)
Kokių pagrindinių ingredientų reikia, kad pasigamintumėte bet kokį Azijos virtuvės patiekalą, skaitykite ČIA.
Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 5 min |
Porcijos |
porc
|
- ½ šaukštelio druskos
- 1 šaukštas česnakų susmulkintų
- 2 šaukšteliai cukraus
- 2 šaukšteliai ryžių acto
- 1 šaukštelis sojų padažo light
- 2 šaukštai čili aliejaus (jei pageidaujate aštriai)
Ingredientai
Padažui
|
|
- Agurkus sudėkite ant pjaustymo lentos ir plačiu peiliu arba kočėlu suspauskite juos, kad taptų plokšti. Tada supjaustykite juos nedideliais apie 1cm gabalėliais (jei naudojate didelį agurką, pirmiausia sutraiškius jį perpjaukite išilgai į 4 dalis, tik tada supjaustykite). Sudėkite į dubenėlį, pabarstykite druska ir palikite 10 min.
- Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Nusauskinkite agurkus ir užpilkite padažu, išmaišykite ir netrukus galite patiekti.
labai gardu