Aš jums jau ne kartą pasakojau, kad turiu Vilniuje mėgiamiausią kinų restoraną Trys Klevai. Jis toks senas, kad nuo to restorano ir susiformavo mano supratimas apie Kinijos virtuvę. Nežinau, ar teisingai susiformavo, ar neteisingai, bet galiu pasakyti, kad Kinijoje man maistas ne toks skanus, kaip Trijuose Klevuose:)) Per šitiek metų nei čia gaminamų patiekalų repertuaras, nei juolab tų patiekalų skonis nepakito. O nepasikeisti skoniui, kai tuos valgius gamina vis kita šefų iš Kinijos brigada, yra nelengva užduotis. Juk visi žinom, kad kiekviena šeimininkė turi savo būdą kaip pagaminti kad ir paprasčiausius blynus! Restorano savininkai pasirūpino, kad receptūra nepasikeistų nepaisant kiek žmonių prie viryklės būtų pakeista. Valgytojams tas patinka: atėjusi į mėgiamą vietą aš žinau KO aš ateinu, tad tikiuosi lėkštėje gauti būtent tai, ko tikiuosi:) 

O ateinu aš į šią vietą kai pasiilgstu kiniškų skonių, ir pirmas patiekalas, kurį VISADA užsisakau, yra agurkų ir morkų salotos. Vėliau seka kiti valgiai – traškūs baklažanai sojų padaže, vištiena ar kažkas kitko. Bet salotos yra visada. Ir jos visada lygiai tokios pat skanios. Dabar jau žinau kaip jos gaminamos, tad receptu dalinuosi ir su jumis:) Šios salotos yra nepamainomos su bet kokiais Azijos virtuvės valgiais, bet skaniausios – su grilyje keptais glazūruotais saldžiais kiniškais kiaulienos šonkauliukais…. 

Patiekite glazūruotus šonkauliukus su ryžiais ir azijietiškomis agurkų ir morkų salotomis
Print Recipe
Azijietiškos agurkų ir morkų salotos su sezamais
Gaivios traškios greitai paruošiamos saldžiarūgštės salotos, tinkančios prie daugelio Azijos virtuvės patiekalų
Agurkų ir morkų salotos
Course Užkandžiai
Virtuvė Kinijos
Raktažodis agurkai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Salotoms
Padažui
Course Užkandžiai
Virtuvė Kinijos
Raktažodis agurkai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Salotoms
Padažui
Agurkų ir morkų salotos
Procesas
  1. Agurkus ir morkas supjaustykite spiralėmis arba pagaliukais, arba plonomis riekelėmis.
  2. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Užpilkite ant salotų ir jei turite galimybę, palikite šaldytuve apie 20 min., kad skoniai susijungtų. Prieš patiekiant gerai išmaišykite, pabarstykite kalendromis ir sezamais.

Komentarų apie "Azijietiškos agurkų ir morkų salotos": 4

  1. Nida:

    Rasa, velniai griebtų, nepamenu ir neturiu kaip patikrinti. Dėkit pradžioje mažiau ir ragaukit – tas padažas turi dominuoti, bet žinoma, neturi druska užgožti. Pradėkit nuo šaukštelio, bijau kad ir aš galėjau rašydama klaidą padaryt… Nes šaukštas tikrai ir man skamba daugokai.

  2. Rasa:

    Klausimas dėl druskos padažui, 1 šaukštas? Kažkaip labai daug man pasirodė

  3. Asta:

    Ką tik suvalgytos. Puikios. Labai labai. Patiko visiems šeiminykščiams, nors paprastai kuris nors dėl ko nors nepraleidžia progos pasiraukyti. Ačiū, Nida

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *