Man pagaliau prasidėjo „atlaidai” :)) Po visų peripetijų, po staiga mirusio vieno iš trijų teisėjų, po savaitei nukeltų transliacijų pagaliau prasidėjo mano mėgiamiausias TV projektas – Australijos Master Chef!! Kadangi šiuo metu Australijoje ruduo, orai gana neprognozuojami, vakarai ilgi, tai toks vakaro praleidimas yra geriausia, kas nutinka per visą dieną. Ką ten dieną – programa rodoma net 6 dienas per savaitę, tad kasdien vis nauja serija, vis nauji įdomūs nuotykiai, vis nauji receptai, vis kažkas naujo, ką sužinau, pamatau, išmokstu.
Projektas dar tik startavo – 18 dalyvių, visi dar labai mažai pažįstami, kiekvienas kol kas rodo ką „atsinešė” iš namų… Su kiekviena nauja laida dalyviai ims tobulėti, prieš juos atsivers vis nauji horizontai. Net pavydu, kiek per tokį projektą galima išmokti, kaip nuo paprasto mėgėjo galima tapti tikru profesionalu. Kaip gerai pasakė Jamie Oliver, kuris pirmas kelias laidas prisijungė prie Australijos teisėjų komandos, „Master Chef – tai geriausia pasaulyje kulinarinė mokykla”, tad dalyviai tikrai pasisems neįkainojamos patirties… Kartu pasisems patirties ir žiūrovai:) Tokie kaip aš 🙂
Kadangi pirmieji dalyvių gaminami receptai visuomet paprasti, juos greita ir nesudėtinga atkurti savo virtuvėje. Nieko nelaukusi šiandien išbandžiau vieną, iš pačios pirmosios laidos, – jį pagamino venesuelietis Antonio. Nebuvau girdėjusi ir pavadinimo, nors šis kukurūzų blynas Venesueloje itin populiarus: cachapas. Tai minkštas šviežių kukurūzų blynas, apkepintas svieste, todėl labai traškus išorėje ir sultingas viduje, patiekiamas su šviežiu Venesuelos sūriu (Lietuvoje, net neabejoju, puikiai tiktų varškė). Antonio šį blyną įdarė trijų sūrių kombinacija – mocarela, haliumi ir feta, ir tas įdaras išties puikiai „atsvėrė” kukurūzų saldumą. Grietinė čia, beje, neįtikėtinai tinka, tad būtiniausiai patiekite cachapa su ja, arba su natūraliu jogurtu.
Pasiruoškit įdarą - sumaišykit visus sūrius dubenėlyje ir atidėkite į šalį.
Kukurūzus nupjaukite nuo burbuolės (pačias burbuoles galite pasilikti daržovių sultiniui), atidėkite apie 4-5 šaukštus grūdų, o likusius suberkite į blenderį. Ten pat supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, cukrų ir druską. Suplakite iki vientisos masės, tada suberkite atidėtus grūdelius ir išmaišykite šaukštu.
Vidutinio dydžio keptuvėje įkaitinkite sviestą, įpilkite ¼ tešlos, šaukšto nugarėle išlyginkite, kad masė pasiskirstytų tolygiai ir suformuotų apvalų paplotį. Kepkite apie 2-3 minutes, kol apačia sutvirtės ir gražiai apskrus. Atsargiai apverskite blyną kita puse. Ant iškeptosios pusės pabarstykite ¼ sūrių mišinio. Kepkite kitą pusę taip pat apie 2-3 minutes, kol apskrus. Užlenkite vieną pusę blyno įdaru į vidų ir perkelkite į lėkštę. Taip iškepkit ir likusius blynus. Patiekite su grietine, jei norite, pabarstykite grūstais pipirais.
Komentarų apie "Australijos Master Chef: kukurūzų blynas su sūriu": 2
Nida:
Vilma, šiam receptui reikės šviežių kukurūzų, tiesiai nuo burbuolių. Na gal iš bėdos šaldyti tiktų, bet nesu bandžiusi. Ką reiškia „koncertuoti kukurūzai” nežinau….
Vilma:
Labai drąsus receptas atrodo! O kaip manote, ar kukurūzų miltai tiktų vietoje burbuolių? Ar koncertuoti kukurūzai?
Vilma, šiam receptui reikės šviežių kukurūzų, tiesiai nuo burbuolių. Na gal iš bėdos šaldyti tiktų, bet nesu bandžiusi. Ką reiškia „koncertuoti kukurūzai” nežinau….
Labai drąsus receptas atrodo! O kaip manote, ar kukurūzų miltai tiktų vietoje burbuolių? Ar koncertuoti kukurūzai?