Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 40 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 4 česnako skiltelės (smulkiai supjaustytos)
- 6 ančiuviai (supjaustyti)
- 400 g kale (arba cavolo nero, arba špinatų - tiks ir šaldyti) - pašalinkite stiebus ir lapus pasmulkinkite
- ½ šaukštelio čili pipirų dribsnių
- 500 g rikotos
- 100 g pekorino sūrio (sutarkuoto) - galit pakeisti parmezanu arba Džiugu
- 60 g lazdyno riešutų (sumaltų iki miltų)
- 7-9 lazanijos lakštai (aš naudojau šviežius, jei naudosit džiovintus, prieš tai kelias minutes apvirkite, kad taptų minkšti)
- 500 g daržovių sult
- 300 g pomidorų passatos su bazilikais (arba naminio pomidorų padažo su bazilikais, skirto pastos patiekalams)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite česnakus, ančiuvius. Medinio šaukšto nugarėle patrinkite ančiuvius, kad jie karštyje pradėtų lydytis. Sudėkite į keptuvę susmulkintus kale lapus ir kepinkite, kol lapai suglebs (apie 5 min). Sudėkite viską į didelį dubenį ir palikite atvėsti.
- Ten pat į dubenį suberkite čili pipirų dribsnius, sudėkite rikotą ir pekorino sūrį, suberkite maltus lazdyno riešutus. Įberkite druskos ir pipirų (atsargiai, nes sūrumo nemažai duos pecorino ir ančiuviai - gal druskos išvis neprireiks), viską sumaišykite.
- Kiekvieną lazanijos lakštą storai užtepkite rikotos įdaru ir susukite į storą ritinėlį (pradėkite sukti nuo trumposios kraštinės). Jei naudojat šviežius lazanijos lakštus, ritinėlį perpjaukite į 3 dalis, jei džiovintus (lakštai siauresni) - į dvi dalis.
- Dubenėlyje sumaišykite sultinį ir pasatą (jei reikia - pagardinkite druska ir pipirais), ir šį skystį supilkite į kepimo indą (ne mažesnio nei 2l talpos). Sustatykite įmerkdami į padažą ir visus ritinėlius. Indą sandariai uždenkite aliuminio folija ir pašaukite kepti. Kepkite 30-35 min, tada nuimkite foliją ir pakepkite dar apie 5 min., kol truputį aprskrus. Patiekite su šviežiom salotom.
Pastabos