Print Recipe
Rotolo su rikota, kale ir lazdyno riešutais
Itališkos pastos patiekalas, kuris ne tik gražus, bet labai skanus ir maistingas. Ir super paprastai pagaminamas 🙂
Rotolo with ricota, kale and hazelnuts
Pasiruošimas 15 min
Laikas 40 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 40 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Rotolo with ricota, kale and hazelnuts
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C.
  2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite česnakus, ančiuvius. Medinio šaukšto nugarėle patrinkite ančiuvius, kad jie karštyje pradėtų lydytis. Sudėkite į keptuvę susmulkintus kale lapus ir kepinkite, kol lapai suglebs (apie 5 min). Sudėkite viską į didelį dubenį ir palikite atvėsti.
  3. Ten pat į dubenį suberkite čili pipirų dribsnius, sudėkite rikotą ir pekorino sūrį, suberkite maltus lazdyno riešutus. Įberkite druskos ir pipirų (atsargiai, nes sūrumo nemažai duos pecorino ir ančiuviai - gal druskos išvis neprireiks), viską sumaišykite.
  4. Kiekvieną lazanijos lakštą storai užtepkite rikotos įdaru ir susukite į storą ritinėlį (pradėkite sukti nuo trumposios kraštinės). Jei naudojat šviežius lazanijos lakštus, ritinėlį perpjaukite į 3 dalis, jei džiovintus (lakštai siauresni) - į dvi dalis.
  5. Dubenėlyje sumaišykite sultinį ir pasatą (jei reikia - pagardinkite druska ir pipirais), ir šį skystį supilkite į kepimo indą (ne mažesnio nei 2l talpos). Sustatykite įmerkdami į padažą ir visus ritinėlius. Indą sandariai uždenkite aliuminio folija ir pašaukite kepti. Kepkite 30-35 min, tada nuimkite foliją ir pakepkite dar apie 5 min., kol truputį aprskrus. Patiekite su šviežiom salotom.
Pastabos

Recepto šaltinis - Gourmet Traveler

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *