Print Recipe
Keptų baklažanų ir harisos užkandis
Neformaliuose vakarėliuose populiariausi – daržovių užtepai ir vegetariški užkandžiai, patiekiami su rieke šviežutėlės, ką tik iš kepyklos parneštos raugintos tešlos duonos. Šis puikiai tiks jūsų stalui.
Baklažanų ir harisos užkandis
Course Užkandžiai
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis baklažanai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 30 min
Pasyvus laikas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis baklažanai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 30 min
Pasyvus laikas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Baklažanų ir harisos užkandis
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Nedidelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba aliuminio folija.
  2. Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau ir aštriu peiliu padarykite įstrižas įpjovas minkštime, maždaug kas 1 centimetrą. Baklažanus guldykite į skardą nupjauta puse į viršų, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska. Kepkite apie 30 minučių, kol baklažanai suminkštės ir vietomis apskrus. Išimkite iš orkaitės, palaukite, kol pravės, tada šaukštu išskobkite baklažanų minkštimą ir sudėkite jį į sietelį. Palikite minkštimą sietelyje apie 20–30 minučių, kad nuvarvėtų kuo daugiau skysčio.
  3. Sudėkite baklažanų minkštimą į dubenį ir sumaišykite su česnakais, harisa, granatų sirupu, pagardinkite šviežiai spaustomis citrinų sultimis ir pagal skonį druska.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą su sezamų pasta, įpilkite truputį citrinų sulčių, paskaninkite druska. Jogurto mišinį ir paruoštus baklažanus galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve sandariai uždarytuose indeliuose.
  5. Prieš patiekdami jogurto mišinį sudėkite į didelę lėkštę ir šaukšto nugarėle patepkite visą lėkštės dugną. Ant jogurto dėkite baklažanus.
  6. Mažoje keptuvėje įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus, suberkite kedrines pinijas ir rūkytą papriką. Pakepinkite, kol riešutai lengvai apskrus, ir karštą mišinį supilkite ant paruoštų baklažanų. Viską pabarstykite aitriųjų paprikų dribsniais, mėtų ir kalendrų lapeliais ir patiekite su balta duona arba duonos traškučiais.
Pastabos

Harisa būna skirtingo aitrumo, todėl kiekis, kurio prireiks baklažanams pagardinti, skirsis. Jei turite galimybę, rinkitės rožinę harisą, ji švelnesnė nei tradicinė, jos sudėtyje yra rožių vandens.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *