Patiekalas, kuriam prireiks vos vieno orkaitei tinkamo indo – keptuvės, kepimo formos ar pan. Patiems bus sunku patikėti, kad sudėjus į krūva visus ingredientus ir pašovus kepti, po kurio laiko ištrauksite visai šeimai paruoštą vakarienę. Ir (beveik) jokio indų plovimo 🙂
Puikiausias marinatas, kuris iškepęs virsta gardžiu padažu.
Indijoje kiekviena šeima turi savo troškinio receptą. Šis receptas suvienija Malaizijos ir Indijos virtuves. Patariu iškart pasigaminti dvigubą porciją, nes pastovėjęs kelias dienas šaldytuve dalis tik skanėja
Greitai paruošiamas vegetariškas patiekalas. Tinkamas gaminti tiek didesnėmis, tiek mažesnėmis porcijomis. Skanus ir šiltas, ir šaltas (salotų pavidalu)
Baklažanai yra daržovės, kurias galima maišyti su pačiais aromatingiausiais priedais ir padažais. Šiame Cape Malay stiliaus karyje jie atiskleidžia kaip niekada gerai!
Greitai paruošiamas vegetariškas sausas indiškas okrų karis. Skanu su ryžiais arba prie kitų mėsiškų, žuvies ar vegetariškų patiekalų
Greitas, nesudėtingas, aromatingas ir labai gardus vegetariškas patiekalas
Lengvi, paskaninti jelapeno pipirais, vegetariški kotletukai lengviems vasariškiems pietums
Tai bene mano mėgstamiausias morkų paruošimo būdas! Beje, lygiai taip galima ruošti ir kitas daržoves – burokėlius, bulves, baklažanus, pastarnokus, moliūgus, cukinijas… Čermula padažas suteiks keptoms daržovėms skonio gaivumo. Tai gali būti garnyras prie mėsiškų ar žuvies patiekalų arba atskiras vegetariškas valgis (patiekite jį su feta arba ožkos sūriu, į kuskusą galite įmaišyti avinžirnių!)
15 minučių patiekalas toms dienoms, kai visiškai nesinori laiką leisti virtuvėje.