Print Recipe
Baklažanų kukuliukai a la parmigiana
Sodraus skonio, maistingas, bet kartu lengvas vegetariškas patiekals - sultingi keptų baklažanų kukuliukai tirštame pomidorų padaže. Itališka klasika kitaip.
Pasiruošimas 30 min
Laikas 80 min
Pasyvus laikas 30 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Baklažanų kukuliukams
Pomidorų padažui
Pasiruošimas 30 min
Laikas 80 min
Pasyvus laikas 30 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Baklažanų kukuliukams
Pomidorų padažui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Didelę skardą išklokite kepimo popieriumi. Baklažanus sudėkite į didelį dubenį, pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite apie ½ šaukštelio druskos ir grūstais pipirais. Kepkite orkaitėje apie 30 min, arba kol baklažanai bus minkšti ir šiek tiek paskrudę. Išimkite ir palaukite kol truputį atvės, tada sukapokite peiliu (nesistenkite visiškai padaryti košės, tegul lieka gabalėlių) irpadėkite į šaldytuvą apie 30 minučių.
  2. Į dubenį su kapotais baklažanais sudėkite rikotą ir parmezaną, kiaušinį ir trynį, suberkite džiūvėsėlius ir miltus, susmulkintus česnakus, petražoles ir bazilikus, įberkite apie ¼ šaukštelio druskos ir gerą žiupsnį juodųjų pipirų ir viską gerai išsukite. Šlapiomis rankomis suformuokite kukuliukus (man gavosi 16 vnt).
  3. Didelėje keptuvėje (idealu, jei ją vėliau galėsite pašauti į orkaitę) įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apkepinkite kukuliukus iš visų pusių, kol gražiai apskrus (gali prireikti tą padaryti dviem porcijom). Atodėkite apkepintus kukuliukus į šalį.
  4. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180C. Toje pat keptuvėje įkaitinkite dar 2 šaukštus aliejaus ir suberkite česnakus, kai jie paskleis aromatą supilkite trintus pomidorus, įmaišykite pomidorų pastą, įberkite cukrų, čili, raudonėlius, druską, pipirų. Kepinkite apie 8-10 minučių, kol pomidorų padažas šiek tiek sutirštės. Tada įpilkite vandenį ir troškinkite padažą dar 10 minučių.
  5. Jei keptuvė tinkama pašauti į orkaitę, į padažą sudėkite visus apkepintus kukuliukus (jei ne, perpilkite padažą į kepimui skirtą indą ir sudėkite kukuliukus), pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min., arba kol masė burbuliuos, sutirštės, apkeps. Patiekite pabarstę parmezanu, baziliko lapeliais, su šviežios baltos duonos rieke.
Pastabos

Receptas - Ottolenghi 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *