Pasiruošimas | 30 min |
Laikas | 80 min |
Pasyvus laikas | 30 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
Baklažanų kukuliukams
- 1 kg baklažanų (apie 2-3 didesni), supjaustytų apie 2,5cm dudžio gabaliukais
- 5 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 100 g rikotos
- 75 g sutarkuoto parmezano sūrio
- 1 kiaušinis
- 1 kiaušinio trynys
- 90 g džiūvėsių
- 1,5 šaukštai miltų
- 2 česnako skiltelės (susmulkintos)
- 2 šaukštai kapotų petražolių
- 1 šaukštai šviežių bazilikų lapų (susmulkintų)
Pomidorų padažui
- 4 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 4 česnako skiltelės (susmulkintos)
- 1,5 indelio konservuotų pomidorų savo sultyse (sutrinkite blenderiu iki tyrės)
- 1,5 šaukštelio pomidorų pastos
- 1,5 šaukštelio cukraus
- ¼ šaukštelio Čili dribsnių
- 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
- 1 šaukštelis druskos
- 400 ml vandens
Ingredientai
Baklažanų kukuliukams
Pomidorų padažui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Didelę skardą išklokite kepimo popieriumi. Baklažanus sudėkite į didelį dubenį, pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite apie ½ šaukštelio druskos ir grūstais pipirais. Kepkite orkaitėje apie 30 min, arba kol baklažanai bus minkšti ir šiek tiek paskrudę. Išimkite ir palaukite kol truputį atvės, tada sukapokite peiliu (nesistenkite visiškai padaryti košės, tegul lieka gabalėlių) irpadėkite į šaldytuvą apie 30 minučių.
- Į dubenį su kapotais baklažanais sudėkite rikotą ir parmezaną, kiaušinį ir trynį, suberkite džiūvėsėlius ir miltus, susmulkintus česnakus, petražoles ir bazilikus, įberkite apie ¼ šaukštelio druskos ir gerą žiupsnį juodųjų pipirų ir viską gerai išsukite. Šlapiomis rankomis suformuokite kukuliukus (man gavosi 16 vnt).
- Didelėje keptuvėje (idealu, jei ją vėliau galėsite pašauti į orkaitę) įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apkepinkite kukuliukus iš visų pusių, kol gražiai apskrus (gali prireikti tą padaryti dviem porcijom). Atodėkite apkepintus kukuliukus į šalį.
- Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180C. Toje pat keptuvėje įkaitinkite dar 2 šaukštus aliejaus ir suberkite česnakus, kai jie paskleis aromatą supilkite trintus pomidorus, įmaišykite pomidorų pastą, įberkite cukrų, čili, raudonėlius, druską, pipirų. Kepinkite apie 8-10 minučių, kol pomidorų padažas šiek tiek sutirštės. Tada įpilkite vandenį ir troškinkite padažą dar 10 minučių.
- Jei keptuvė tinkama pašauti į orkaitę, į padažą sudėkite visus apkepintus kukuliukus (jei ne, perpilkite padažą į kepimui skirtą indą ir sudėkite kukuliukus), pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min., arba kol masė burbuliuos, sutirštės, apkeps. Patiekite pabarstę parmezanu, baziliko lapeliais, su šviežios baltos duonos rieke.
Pastabos