Print Recipe
Baklažanų ir saldžių bulvių musaka su feta
Sotus, aromatingas, subalansuotas daržovių apkepas
Pasiruošimas 15 min
Laikas 60 min
Pasyvus laikas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 60 min
Pasyvus laikas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. 3-4 kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi (arba mažiau skardų, jei kepsite dalimis) Skardose vieną prie kitos surikiuokite saldžių bulvių juosteles ir baklažano juosteles, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Pašaukite kepti, kepkite apie 12-15 min., kol daržovės bus minkštos.
  2. Kol daržovės kepa, nublanširuokite mangoldus: užkaiskite didelį puodą vandens, pasūdykite. Sudėkite į puodą mangoldus (galite dalimis, jei netelpa viena porcija), virkite apie 3 minutes, tada išgriebkite ir iškart panardinkite į dubenį su labai šaltu vandeniu. Gerai nuspauskite vandenį, tada dar kuo labiau nusausinkite mangoldų lapus rankšluosčiu ir laikykite juos išskleistus, nes šiais mangoldų lapais perklosite skirtingus daržovių sluoksnius.
  3. Pasigaminkite bešamelio padažą: puode ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais. Tada dalimis pilkite pieną, visąlaik kaitindami puodą ir plakdami šluotele, kad masė būtų vienalytė. Taip supilkite visą likusį pieną dalimis, kol gausite tirštą masę. Nukelkite nuo kaitros, įmaišykite muskato riešuto, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite ⅔ parmezano sūrio ir įmaišykite kiaušinį.
  4. Pasiruoškite kepimo indą - galite naudoti didesnį, apie 20x28cm (tuomet darysite vieną sluoksnį musakos), arba mažesnį ir gilesnį (aš naudojau mažesnį gilesnį), taip tilps du sluoksniai.
  5. Indo apačioje įpilkite apie pusę pomidorų passatos. Paskleiskite tolygiai ant dugno. Klokite vieną šalia kitos saldžių bulvių juosteles. Ant buvlių užklokite mangoldus. tada vėl pilkite pomidorų pasatos, ant jos patrupinkite fetos sūrio ir užklokite baklažanais. (Jei darote du sluoksnius, ant baklažanų užpilkite apie ⅓ kiekio bešamelio padažo ir klokite vėl nuo pradžios, nuo saldžių bulvių). Ant apkepo viršaus (baklažanų sluoksnio) supilkite bešamelio padažą, pastuksenkite indą, kad padažas sutekėtų ir į šonuose esančias ertmes. Visą viršų pabarstykite likusiu parmezano sūriu ir saldžiąja paprika.
  6. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180C. Pašaukite musaką kepti orkaitės viduryje. Kepkite apie 40 min., arba kol gražiai paruduos, apskrus. Išimkite iš orkaitės ir palaikykite mažiausiai 20 min prieš pjaustydami.
Pastabos
Recepto šaltinis - Gourmet Traveler

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *