
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Čirviniams blynams
- 500 g cukinijų (stambiai sutarkuotų)
- 2 kiaušiniai (lengvai išplakti)
- 125 ml kefyro
- 100 g haloumi sūrio (stambiai sutarkuoto)
- žiupsnis cukraus
- pundelis žalių svogūno laiškų (susmulkintų)
- pundelis šviežių krapų (susmulkintų)
- druskos, grūstų juodųjų pipirų
- 160 g viso grūdo kvietinių miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- aliejaus (keptuvei patepti)
Patiekti
- karštai rūkytos žuvies (arba kitokios žuvies, arba šaltai rūkytos/sūdytos žuvies)
- graikiško natūralaus jogurto
- zaatar (jei mėgstate, nebūtina)
- kiaušiniai (virti be marškinėlių arba kaip mėgstate, arba kepti)
Ingredientai
Čirviniams blynams
Patiekti
|
![]() |
Procesas
- Sutarkuotas cukinijas pabarstykite žiupsneliu druskos ir sumaišę rankomis palikite kiauraindyje, kad išskirtų skystį ir nusivarvėtų.
- Dubenyje sumaišykite kiaušinius su kefyru ir tarkuotu haliumi sūriu, įberkite žiupsnelį cukraus, maltų juodųjų pipirų (druskos gali jau ir neprireikti, nes haloumi sūris sūrus ir druskos liks su cukinijomis, tačiau nustatykite druskos kiekį individualiai). Suberkite smulkintus žalumynus, miltus, kepimo miltelius ir viską sumaišykite. Nuo sausiau nuspauskite cukinijas (geriausia tiks cepelinų tarkiams spausti skirtas maišelis arba marlė) ir sudėkite nusausintas cukinijas į tešlą, viską išmaišykite.
- Kepkite čirvinius blynus specialioje keptuvėje, įkaitinę nepamirškite patepti abiejų plokštumų aliejumi. Kepkite apie 3-5 min., arba kol blynai apskrus iš abiejų pusių. Išimkite ir laikykite šiltai, kol keps likę blynai.
- Kiaušinius išvirkite be lukštų, arba kaip mėgstate. Supjaustykite rūkytą žuvį. Jogurtą sumaišykite su zaataru. Patiekite blynus šiltus su rūkyta žuvimi, kiaušiniais ir zaatar'u pagardintu jogurtu.
Pastabos