Print Recipe
Čirviniai blynai su cukinijomis ir haliumi sūriu
Nesudėtingas sočių pusryčių ar brunch'o patiekalas.
Čirviniai blynai su cukinijomis ir haliumiu
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Čirviniams blynams
Patiekti
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Čirviniams blynams
Patiekti
Čirviniai blynai su cukinijomis ir haliumiu
Procesas
  1. Sutarkuotas cukinijas pabarstykite žiupsneliu druskos ir sumaišę rankomis palikite kiauraindyje, kad išskirtų skystį ir nusivarvėtų.
  2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius su kefyru ir tarkuotu haliumi sūriu, įberkite žiupsnelį cukraus, maltų juodųjų pipirų (druskos gali jau ir neprireikti, nes haloumi sūris sūrus ir druskos liks su cukinijomis, tačiau nustatykite druskos kiekį individualiai). Suberkite smulkintus žalumynus, miltus, kepimo miltelius ir viską sumaišykite. Nuo sausiau nuspauskite cukinijas (geriausia tiks cepelinų tarkiams spausti skirtas maišelis arba marlė) ir sudėkite nusausintas cukinijas į tešlą, viską išmaišykite.
  3. Kepkite čirvinius blynus specialioje keptuvėje, įkaitinę nepamirškite patepti abiejų plokštumų aliejumi. Kepkite apie 3-5 min., arba kol blynai apskrus iš abiejų pusių. Išimkite ir laikykite šiltai, kol keps likę blynai.
  4. Kiaušinius išvirkite be lukštų, arba kaip mėgstate. Supjaustykite rūkytą žuvį. Jogurtą sumaišykite su zaataru. Patiekite blynus šiltus su rūkyta žuvimi, kiaušiniais ir zaatar'u pagardintu jogurtu.
Pastabos

Recepto šaltinis - žurnalas "Delicious"

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *