Print Recipe
Vietnamietiška imbierinė vištiena
Ginger chicken, arba Ga Kho Gung - tai vienas populiaresnių Vietnamo virtuvės valgių, prisotintas skonių ir karamelės saldumo. Jei jums patinka vietnamietiška pho sriuba ir joje dominuojantys žvaigždinių anyžių ir imbiero prieskoniai, šis patiekalas tikrai jums!
Vietnamese ginger chicken
Course Main Dish
Virtuvė Vietnamo
Pasiruošimas 5 min
Laikas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Main Dish
Virtuvė Vietnamo
Pasiruošimas 5 min
Laikas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Vietnamese ginger chicken
Procesas
  1. Į keptuvę suberkite cukrų ir užkaiskite. Nejudinkite ir nemaišykite cukraus, tik leiskite jam pamažu kaisti ir tirpti. Kai kraštuose cukrus ištirps ir pradės tamsėti, pajudinkite keptuvę, kad masė pasimaišytų, ir dar kelias akimirkas pakaitinkite, kol cukrus taps gintaro spalvos karamele.
  2. Supilkite aliejų, pamaišykite ir suberkite svogūnus. Kepinkite apie 3 minutes, arba kol svogūnai suminkštės ir paskleis skysčio, kuris praskies cukraus karamelę, masė keptuvėje taps ganėtinai šlapia. Sudėkite visus likusius ingredientus - vištieną, imbierus, česnakus, žvaigždinius anyžius, supilkite žuvų padažą. Sumaišykite, uždenkite keptuvę ir kaitinkite apie 10-12 min, karkartėmis pamaišydami, kol vištiena suminkštės.
  3. Atidenkite keptuvės dangtį ir toliau kepinkite apie 5-10 minučių, kol vištiena pilnai išsitroškins, padažas visiškai sutirštės. Patiekite su virtais ryžiais, pabarstę aromatinėm žolelėm - kalendrom, bazilikais ar Vietnamo mėtom.
Pastabos
Recepto šaltinis - Delicious, September 2023

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *