Ginger chicken, arba Ga Kho Gung - tai vienas populiaresnių Vietnamo virtuvės valgių, prisotintas skonių ir karamelės saldumo. Jei jums patinka vietnamietiška pho sriuba ir joje dominuojantys žvaigždinių anyžių ir imbiero prieskoniai, šis patiekalas tikrai jums!
Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 125 g cukraus
- 1 šaukštas augalinio aliejaus
- 1 svogūnas (vidutinio dydžio), smulkiai supjaustytas
- 500 g vištienos blauzdelių mėsos (be odelių), supjaustytos apie 3cm dydžio gabalėliais
- 50 g imbiero šaknies smulkiai supjaustytos
- 10 česnako skiltelių smulkiai supjaustytų
- 3 džiovinti čili pipirai (arba pagal skonį)
- 30 ml žuvų padažo (fish sauce)
- 5 žvaigždiniai anyžiai
- jasmin ryžių (išvirtų) patiekti
- kalendrų lapelių (arba bazilikų, arba vietnamietiškų mėtų)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Į keptuvę suberkite cukrų ir užkaiskite. Nejudinkite ir nemaišykite cukraus, tik leiskite jam pamažu kaisti ir tirpti. Kai kraštuose cukrus ištirps ir pradės tamsėti, pajudinkite keptuvę, kad masė pasimaišytų, ir dar kelias akimirkas pakaitinkite, kol cukrus taps gintaro spalvos karamele.
- Supilkite aliejų, pamaišykite ir suberkite svogūnus. Kepinkite apie 3 minutes, arba kol svogūnai suminkštės ir paskleis skysčio, kuris praskies cukraus karamelę, masė keptuvėje taps ganėtinai šlapia. Sudėkite visus likusius ingredientus - vištieną, imbierus, česnakus, žvaigždinius anyžius, supilkite žuvų padažą. Sumaišykite, uždenkite keptuvę ir kaitinkite apie 10-12 min, karkartėmis pamaišydami, kol vištiena suminkštės.
- Atidenkite keptuvės dangtį ir toliau kepinkite apie 5-10 minučių, kol vištiena pilnai išsitroškins, padažas visiškai sutirštės. Patiekite su virtais ryžiais, pabarstę aromatinėm žolelėm - kalendrom, bazilikais ar Vietnamo mėtom.
Pastabos